elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El MUMA incorpora a la col·lecció sis plafons devocionals restaurats per Esmeralda Pons.

El MUMA incorpora a la col·lecció sis plafons devocionals restaurats per Esmeralda Pons.
  • Els plafons pertanyen a l’antic Forn de les Rajoletes, una casa de la plaça Major i de la mateixa Casa Alós, seu actual de l’ETNOMuma.

MÉS FOTOS
El MUMA incorpora a la col·lecció sis plafons devocionals restaurats per Esmeralda Pons. - (foto 2)

En el marc dels actes de la programació per a commemoració del Dia dels Museus, ahir es va presentar al MUMA la restauració de sis plafons ceràmics per part de la restauradora Esmeralda Pons. Es tracta de plafons del segle XVIII i XIX provinents del Forn de les Rajoletes, d’una casa de la Plaça Major i de la Casa Alós.

Del Forn de les Rajoletes, hi ha dos plafons, un del segle XVIII que representa sant Cristòfol i una Mare de Déu dels Desemparats, de començaments del segle XIX.

Dos plafons devocionals de sant Francesc d’Assis i sant Ramon Nonat que estaven a la façana de la casa n. 21 de la plaça Major i dos més, un de santa Caterina i un altre de sant Josep recuperats de la Casa Alós, on actualment es troba l’EtnoMUMA. El procés de restauració ha consistit a dessalar-les en primer lloc, ja que es trobaven en les façanes dels edificis i han patit les incidències d’estar a la intempèrie, després s’han restaurat peça per peça cada plafó. La restauradora Esmeralda Pons ha explicat que “el treball ha sigut molt minuciós, ja que cada plafó venia en unes condicions diferents i la restauració es fa sempre protegint la peça original

Estos plafons ja restaurats es poden veure a la col·lecció permanent del MUMA. 

D’altra banda, cal recordar que esta vesprada, a les 19:30 h al saló d’actes del MUMA l, l'arqueòloga Maria Clausi Sifre presentarà les excavacions arqueològiques que s’han dut a terme a la Casa Reial i, posteriorment, es farà una visita a les restes de la casa del rei.

Pujar