elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’art, el medi ambient i les emocions, eixos fonamentals dels tallers per als escolars d’infantil d'Alzira

L’art, el medi ambient i les emocions, eixos fonamentals dels tallers per als escolars d’infantil d'Alzira
  • La Regidoria d’Educació i Infància posa en marxa diversos tallers durant els mesos de maig i juny per a l’alumnat de segon cicle d’infantil

  • Un miler de xiquets i xiquetes disfruten d’estos tallers que es fan en la mateixa aula durant l’horari lectiu

MÉS FOTOS
L’art, el medi ambient i les emocions, eixos fonamentals dels tallers per als escolars d’infantil d'Alzira - (foto 2)

L’Ajuntament d’Alzira a través de la Regidoria d’Educació i Infància està duent a terme al llarg del mes de maig i juny una sèrie de tallers per als xiquets i xiquetes d’entre 3 i 5 anys dels centres alzirenys tants públics com privats.  Els tallers es fan en horari lectiu, a primera hora, i el monitor o la monitora va al centre educatiu i en cada aula de 5 anys perquè xiquets i xiquetes tant menuts no hagen de desplaçar-se.

Els primers tallers que s’han iniciat són els adreçats a l’alumnat de cinc anys que enguany es dediquen a l’art sostenible i que es fan en centres alzirenys tant públics com concertats del  6 de maig al 7 de juny de 2024. Durant este període, participaran 20 aules de 5 anys de tots els centres alzirenys. Es tracta d’un taller artístic anomenat “Dibuixar amb tisores com Matisse” i està adreçat a l’alumnat de 5 anys de tots els centres educatius alzirenys tant públics com concertats.  Amb este taller, es vol desenvolupar la capacitat creativa de xiquets i xiquets i experimentar amb noves tècniques i ferramentes, perquè la creativitat és necessària per a la vida quotidiana i no només en les arts. Per a ajudar a expressar-se a través de l’art als xiquets i xiquetes i per a treballar l’empatia amb la resta i la importància del treball en equip.

Per a l’alumnat de 4 anys s’ha optat per un taller orientat a l’educació emocional. Des de la Regidoria d’Educació i Infància s’explica que l'educació emocional en la infància és fonamental per al desenvolupament integral dels xiquets i xiquetes. Això els permet adaptar-se, comunicar-se i relacionar-se de manera exitosa en la societat. Treballar les emocions en la infància no sols beneficia el benestar emocional d'este col·lectiu, sinó també el seu desenvolupament social, acadèmic i psicològic. És una inversió valuosa per al seu futur. El taller anomenat “El tren de les emocions” és com una espècie de laboratori d’emocions que té com a eina principal el joc a través del qual es vol ajudar els xiquets i xiquetes a gestionar-les de manera positiva.

I finalment, per als més menudets, l’alumnat de 3 anys, s’ha optat per un taller anomenat “El riu plorós”, que s’encetarà el pròxim mes de juny i que va encaminat a través d’activitats lúdiques i adaptades a la seua edat al fet que des de ben prompte siguen conscients del seu entorn i que s’ha de cuidar.

La regidora d’Educació i Infància, Virtuts Piera, apunta que “estos tallers tenen com a objectiu principal dur a terme allò que ens demana el títol d’Alzira com a Ciutat Amiga de la Infància amb el compliment de drets dels xiquets i les xiquetes, concretament els articles 6 i 31 referits al seu màxim desenvolupament físic, mental, espiritual, moral, psicològic i social i al dret al joc i activitats lúdiques pròpies de l’edat.” A més, amb este tipus de taller, demostrem que som una ciutat educadora i col·laborem amb els centres educatius del municipi.”.

Pujar