elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’alumnat del CEIP Ausiàs March compta des de hui amb una entrada segura, sense trànsit

L’alumnat del CEIP Ausiàs March compta des de hui amb una entrada segura, sense trànsit
  • L’Ajuntament d’Alzira ha presenta iniciatives per a consolidar la mobilitat sostenible a Alzira

El 22 de setembre se celebra el dia de la mobilitat, i l’Ajuntament s’ha sumat a la iniciativa “Hui descansa el cotxe”, per això al llarg del dia, la ciutadania pot fer ús del bus municipal de minera gratuïta. En este context, l’alcalde d’Alzira i regidor de Medi ambient i Transició Ecològica, Alfons Domínguez junt a la regidora d’Educació, Virtuts Piera i membres de la comunitat educativa del CEIP Ausiàs March, han presidit hui el condicionament del carrer Concepción Arenal com a ruta escolar segura.  

L’alcalde ha visitat a l’alumnat del centre, que es trobava en una activitat especial amb motiu del nou accés a la seua escola i ha parlat de la importància de connectar els espais, iniciativa que ha descrit com “un primer pas dels molts que hem de fer en este sentit”.

Es tracta d’una reivindicació històrica del centre que hui es tancava al trànsit i l’aparcament en el tram del carrer Concepción Arenal, mitjançant la col·locació de jardineres i bancs enfront de la porta que faciliten l’espera dels familiars. En una segona fase s’ampliaran les actuacions amb la presentació d’una plataforma única que connecte d’una manera més integrada escola i parc.

Com han descrit des de la direcció del centre i des de l’Associació de Familiars de l’Alumnat, la seua presidenta, Celia Espinosa ha descrit la mesura  com “una bona notícia que facilita que els nostres menuts i menudes puguen transitar de manera més segura, i des de l’AFA ja estem plantejant activitats conjuntes”

Per la seua part, la directora del CEIP Ausiàs March, Maria Ramírez ha explicat que “estem s’aconseguint ampliar la capacitat del pati del centre i l’espai per a les activitats i jocs” Ha recordat que l’any passat ja es va fer un exitós assaig de dues setmanes de tancament. “A més, ha afegit, la idea és posar aparcaments de bicis i patinets dins de l’escola, per a fomentar que puguen vindre sense cotxe”.

Des de la regidoria d’educació, Virtuts Piera, s’ha mostrat molt contenta de donar este espai als xiquets i xiquetes i ha comentat que l’objectiu és continuar treballant en noves escoles i fins i tot anar a més amb l’establiment de rutes escolars segures.

L’alcalde ha insistit en altres iniciatives que marquen els objectius de la legislatura entre els que se troben l’assossegament del trànsit i fer un urbanisme amable amb les persones, amb projectes com la continuïtat d’Hort dels Frares, Camí Nou, o el plantejament de nous carrers amb plataforma única a altres zones de la ciutat, fora del centre. “Fer carrers més tranquils on la gent pot passejar de manera més relaxada, d’eixa forma el comerç es veu beneficiat i s’anima a comprar. Cal estudiar noves propostes a la zona de Pere Crespí o a la plaça del Regne, on la idea és continuar amb una plataforma única, amb millor accés a la plaça però mantenint circulació” ha matissat l’alcalde.

Pujar