elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’alumnat alzireny es forma en Educació per al desenvolupament sostenible

L’alumnat alzireny es forma en Educació per al desenvolupament sostenible

  L’Ajuntament d’Alzira a través de la Regidoria de Cooperació porta a terme una campanya amb la qual es posa a l’abast de totes les escoles municipals el catàleg de propostes formatives relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i la Cultura de Pau.

  L’Educació per al Desenvolupament Sostenible (EDS) és l’eina que proposa la UNESCO per a comprendre i fer front als nombrosos desafiaments mundials als quals actualment s’enfronta la ciutadania; com ara són: el canvi climàtic, la degradació ambiental, la pèrdua de la biodiversitat, la pobresa o les desigualtats…

  Moltes d’estes problemàtiques, a més, es recullen com a Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de la política internacional que representa l’Agenda 2030, que respon a un acord polític mundial, entre 193 països, el qual reconeix la necessitat de cooperar entre tots ells a nivell glocal.

  Sota esta filosofia d’acció i cooperació glocal – Pensa globalment, actua localment -, la Regidoria de Cooperació de l’Ajuntament d’Alzira ha editat un Catàleg de propostes formatives per als centres educatius de la ciutat; al qual es recullen diferents activitats, programes i iniciatives per tant de treballar als centres educatius la cooperació, els ODS i l’Agenda 2030.

  Totes les propostes presentades a aquest catàleg són oferides per les diferents associacions i entitats assentades, sent l’educació una de les línies d’acció prioritàries per al teixit associatiu del municipi - junt a la Regidoria de Cooperació -.

  I, de fet, és com així es va presentar a la recent subvenció atorgada per la Conselleria de Participació, Transparència Cooperació i Qualitat Democràtica.

   “Volem crear un pont entre les associacions que fan una feina molt potent a la nostra ciutat, i les escoles d’Alzira. L’educació es un eix essencial en el fet de canviar el món i d’educar en els objectius de desenvolupament sostenible”, explica la regidora de cooperació Leticia Piquer

  El catàleg incorpora propostes com les escoles solidàries en línia, els tallers de Educació energètica o els que tracten l’emergència climàtica. Es poden consultar totes les propostes ací

  Pujar