elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alzira continua amb les gestions per a la declaració de zona catastròfica

L'Ajuntament d'Alzira continua amb les gestions per a la declaració de zona catastròfica

  L'alcalde, Diego Gómez, i el regidor de Serveis Públics i Gestió Urbanística, Fernando Pascual, han mantingut hui una reunió amb el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, on han tractat els passos a seguir per a la declaració d'Alzira com a zona afectada greument per una emergència de protecció civil (coneguda anteriorment com a declaració de zona catastròfica).

  Els representants municipals han lliurat al delegat del govern el primer informe que recopila les primeres dades tècniques. Segons este document, que arreplega dades del casc urbà, el nivell de la inundació ha estat entre 20 centímetres i 1 metre i ha afectat a 698 vivendes, 806 garatges i 278 baixos comercials oberts al públic. S'han comptabilitzat 52.000 kg de trastos arreplegats pels serveis municipals des de divendres.

  El canal obert de Les Basses va arreplegar 20 milions de litres d'aigua cosa que evità un increment del nivell d'inundació d'al voltant 30 i 35 centímetres.

  La delegació del govern s'ha posat a la disposició de l'Ajuntament per a aconseguir dos punts fonamentalment: el primer, iniciar la tramitació i declaració per part del Consell de Ministres del Govern Estatal com a zona afectada per l'últim episodi de pluges.

  En segon lloc, iniciar les gestions per a solucionar els problemes hídrics de la ciutat. La primera mesura ha estat concertar una reunió amb el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que té les competències per a poder actuar en el riu i els barrancs. Dita reunió ha estat fixada per al pròxim dijous, 22 de novembre.

  A nivell municipal, les següents accions que emprendrà l'Ajuntament són:

  • Hui hi haurà Junta de Portaveus, per tal d'informar tots els grups municipals de les últimes gestions realitzades.
  • Esta vesprada hi haurà Consell Municipal Agrari extraordinari per tractar els danys de les pluges en camps, collites i infraestructures agrícoles.

  Des de hui se celebraran tres assemblees veïnals a les 20 hores:

  • 1. Hui dimarts, al cau faller de la Falla Ausiàs March, al carrer Dolores Ibarruri, número 6.
  • 2. Demà dimecres, a l'Escola d'Adults, al carrer Mare de Déu del Lluch, número 2.
  • 3. Dijous, dia 22, a la seu de l'Associació de Veïns de Les Basses -Sants Patrons- Sant Judes.

  Al Ple ordinari de pròxim dimecres, 28 de novembre, s'incloura per al seu debat i aprovació la petició de declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil.

  Sol·licitar reunió amb la consellera d'Agricultura, Medi Ambient Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, i el director general de l'Aigua, Manuel Aldeguer, amb la mateixa finalitat que la reunió de la CHX, buscar solucions als problemes hídrics d'Alzira.

  A més, tècnics de la delegació es coordinaran amb el govern i tècnics municipals en el procés de tramitació de la sol·licitud de zona catastròfica que començarà amb l'informe elaborat i l'aprovació en el Ple.

   

  Pujar