elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'ajuntament d'Alzira fa balanç de dos anys de govern; "Alzira avança com cal"

L'ajuntament d'Alzira fa balanç de dos anys de govern; "Alzira avança com cal"
  MÉS FOTOS
  L'ajuntament d'Alzira fa balanç de dos anys de govern; "Alzira avança com cal" - (foto 2)

  El claustre de la casa de la cultura ha acollit hui la roda de premsa de valoració dels dos anys del govern del canvi, a la que han intervingut l'alcalde, Diego Gómez, i els portaveus de les tres formacions que conformen l'Equip de Govern, Albert Furió de Compromís, Isabel Aguilar de PSOE, Iván Martínez d'Esquerra Unida.

  L'alcalde ha iniciat les intervencions parlant de continuïtat del projecte, "estem fent un treball col·lectiu, d'èxit col·lectiu com a conseqüència de la nostra acció de govern. És un projecte en comú que ha treballat per la ciutat des d'una visió més democràtica, la diversitat sempre enriqueix". Gómez ha defensat un equip que basa el seu funcionament en el debat i que "és capaç de generar consens i arribar a acords. Anem a continuar treballant en eixa línia, perquè Alzira avança com cal."

  Per la seua banda Iván Martínez, segon tinent d'alcalde, ha manifestat que "som un equip que treballa per a sumar i buscar objectius comuns". Tot seguit ha presentat el balanç pel que fa a recursos humans, on s'han recuperat les retallades dels anys anteriors, amb 36 convocatòries de treball, la municipalització de les empreses públiques i la posada en marxa de nous serveis com la Clau. D'altra banda ha parlat també de dades de treball, que ha estat una de les principals apostes de l'Equip de Govern, aspecte que es reflexa en una inversió de 500.000 euros més anuals i en la reducció del 21% de l'atur jove.

  Isabel Aguilar, vicealcaldessa, ha iniciat la seua intervenció manifestant també l'orgull d'un equip de govern consolidat. Des del seu àmbit de treball, ha posat l'accent al comerç local, el principal motor econòmic d'Alzira, on s'han augmentat les campanyes de dinamització i s'ha dotat pressupostàriament esta ajuda. D'altra banda els serveis públics també han estat reforçats en estos dos anys de govern, amb el bo de transport, la millora de la qualitat d'aigua o l'eliminació de barreres arquitectòniques. També ha valorat positivament la tasca en educació que ha permés mantindre a Alzira les proves de la PAU i la creació de dos aules per a xiquets i xiquetes de 2 anys. Aguilar ha destacat la participació dels ciutadans i ha parlat de transparència en la gestió i en la informació que s'oferix al ciutadà en este govern "unit, treballador, participatiu i transparent".

  Per a finalitzar, Albert Furió, tercer tinent d'alcalde, ha parlat de sostenibilitat i de revalorització dels espais verds com el Parc de l'Alquenència i de Primavera cultural mitjançant les activitats que s'han portat a terme, el Nan@fest, Art al Carrer o la celebració del 9 d'Octubre. A més ha parlat de promoció de l'esport, especialment del femení i el treball en polítiques socials, on ha destacat l'assumpció de les residències per part de la conselleria.

  Pel que fa al compte de resultats, Furió ha parlat d'estabilitat i d'un ajuntament més sanejat que ha reduït el deute i ha tancat el 2016 amb un superàvit de 2.3 milions d'euros.

  Pujar