elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament d’Alzira arranca la reforma de l’IES Josep Maria Parra amb la licitació del projecte.

  • La Regidoria d’Urbanisme licita la redacció de la reforma del centre educatiu, inclós en el pla EDIFICANT

L’Ajuntament d’Alzira inicia el procés per a la rehabilitació del centre de forma definitiva, amb la licitació de redacció del projecte d’adequació i ampliació de l’IES Josep M.Parra. Una licitació que ix per un valor de 227.027.87. Recordem que la rehabilitació del centre educatiu  forma part del pla Edificant i des del passat mes de maig, l’Ajuntament té delegada l’execució d’este projecte.

L’obra en el IES Josep M. Parra suposa una inversió de 6.121.957,67 euros i contempla d’una banda la reforma de l’edifici, des de la fusteria,  la pavimentació, revestiments, i instal·lacions de energia eficients i adequació en els patis amb la finalitat que les instal·lacions resultants d'esta actuació permeten un adequat acompliment de la labor educativa. D’altra banda, també es construirà un nou aulari, un pavelló multiusos que se sumarà a les instal·lacions actuals  Tot i que la proposta inicial era assolar l’edifici i fer-lo de nou, la comunitat educativa va demana respectar l’edifici actual del 1968, ja que té unes característiques que el fan molt singular.  Per això la reforma està orientada a posar a punt les aules i l’edifici, respectant el disseny i la seua estructura. L’actual institut és va construir,  seguint l’escola Bauhaus, una corrent modernista de principi del segle XX.

A hores d’ara, es dona el tret d’eixida a este projecte amb este pas preliminar a la construcció. En el termini de tres mesos des de la formalització del contracte s’entregarà el projecte de projecte d’ampliació i adequació de l’edifici existent.  La regidora d’educació, Virtuts Piera  recorda que “una de les prioritats d’este govern és dignificar aquells espais educatius envellits i posar-los l servei de la comunitat educativa. Es tracta d’una necessitat de la comunitat educativa, reivindicada des de fa molts anys i que ara comença a fer-se una realitat “. Per la seua banda, el regidor d’urbanisme Andrés Gomis incideix en que “es tracta d’una de les infraestructures més importants i des de l’Ajuntament fem tots els esforços perquè el procés siga el més ràpid i àgil  possible.

Pujar