elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Divendres ix a la venda el calendari d’Alzira 2024

Divendres ix a la venda el calendari d’Alzira 2024
  • Es podran adquirir des del 15 de desembre al Museu Municipal d’Alzira per 1€

MÉS FOTOS
Divendres ix a la venda el calendari d’Alzira 2024 - (foto 2)

Ja són 26 anys d’història d’este calendari que el MUMA d’Alzira considera una tradició del Nadal. Com tots els anys, demà dia 15 de desembre la imatge habitual seran les cues a la porta del Museu per a comprar els calendaris de l’Ajuntament d’Alzira.

Hui s’ha presentat en roda de premsa este tradicional calendari, a càrrec de l’Alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez, el regidor de Patrimoni històric, Xavi Pérez i el director del MUMA, Agustí Ferrer.

El regidor, Xavi Pérez, ha començat la seua intervenció agraint a tots els col·laboradors, empreses, fotògrafs i equip de patrimoni que han participat. “Després de moltes hores de feina, tenim entre les mans un calendari fet amb molta estima i molt d’afecte, i que enguany mostra una portada entranyable del nostre llavador, en una escena teatralitzada pel grup de Danses”.

Enguany, la temàtica és el patrimoni cultural i arquitectònic de la ciutat. Com ha explicat Agustí Ferrer, director del MUMA, qui ha manifestat que des del gener de cada any, ja van compilant tots els esdeveniments, efemèrides, celebracions i recordatoris. Un treball que contribueix a donar informació útil i que en paraules de l’alcalde “ens acompanyarà al llarg de 2024 amb unes imatges precioses que posen en valor el nostre patrimoni”.

Un total de 4.000 calendaris a la venda, a banda dels reservats per a entitats i associacions d’Alzira i institucions de tota la Comunitat per a difondre els Bens de Rellevància Local i d’Interés Cultural.

Com ha recordat el regidor, el calendari és una tradició nadalenca més d’Alzira i un detall idoni per a regalar els pròxims dies, “ un calendari atractiu, útil i divulgatiu dels valors de la ciutat”.

En 2024, la portada, un dels elements més rellevants,  és una imatge del Llavador de l’Alquerieta  acompanyada d’un poema d’Ibn Jafadja, amb motiu dels 885 anys de la seua mort.  En la resta de pàgines de cada mes de l’any, es veuen imatges relacionades amb algun esdeveniment del mes com el Palau de Casassús, l’escut de Santa Caterina o les Falles. La contraportada són sis imatges ceràmiques restaurades que s’incorporaran a l’exposició del Muma pròximament.

Com cada any es respecte el format de 7 làmines en brillo i a tot color de tamany 58 x 29 cm. Amb perforació per a penjar.

Cadascuna de les imatges mostra un peu de foto i un refrany per mes i les faldilles del mas  incorporen esdeveniments, efemèrides, celebracions locals, provincials, autonòmiques,  nacionals i internacionals, recordatoris, dies internacionals, dates d’interés per associacions i col·lectius, romeries, actes cívics …

Pujar