elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aprovat l’enderrocament del bloc 2 de la plaça de la Ribera d’Alzira

Aprovat l’enderrocament del bloc 2 de la plaça de la Ribera d’Alzira
  • L’entitat Valenciana d’habitatge i sol començarà la demolició d’este edifici en ruïnes en el termini màxim de 6 mesos

MÉS FOTOS
Aprovat l’enderrocament del bloc 2 de la plaça de la Ribera d’Alzira - (foto 2)

La Junta de govern Local ha aprovat hui la Llicència  urbanística  per  la  demolició  de  l'immoble  de vivendes de promoció pública existents al bloc núm. 2 de Ctra. de Corbera, núm. 20, a la plaça de la Ribera.

La regidoria d’Urbanisme ha proposat a la Junta de Govern, atorgar a l’Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVHA), de la Generalitat Valenciana, el permís per a encetar el procediment d’este edifici de 4 plantes, amb un total de 8 vivendes que actualment es troba tancat i sense possibilitat d’accés des de fa anys, a conseqüència de la declaració com edifici en ruïna per part de l’Ajuntament d’Alzira. L’enderrocament no es podrà fer per col·lapse total o parcial, sinó que haurà de fer-se per mitjans manuals per tal de no suposar un risc pels edificis pròxims.

El regidor responsable de la matèria, Andrés Gomis ha declarat que, “estem satisfets de vore que finalment s’avança en la regeneració de tota esta àrea de la plaça de la Ribera que forma part del parc de vivenda pública de la Generalitat Valenciana. Era urgent i imprescindible esta tasca de rehabilitació per a poder oferir un espai i unes vivendes socials dignes. Feia temps que estàvem esperant que començaren els treballs en el bloc 2, i esta aprovació de llicència significa que en els pròxims mesos la demolició serà una realitat”
La Conselleria d'Habitatge va traure la licitació de les obres de demolició en 2022, en este espai, on també programava una actuació de rehabilitació i regeneració urbana que afecta els edificis i als espais lliures. L'equip redactor del projecte de rehabilitació va optar per la demolició integral de l'edifici, ja que el cost de les reparacions era superior al 50% del valor construït. El pressupost era de 59.646 euros i el termini per a la presentació d'ofertes va acabar desert. La conselleria va modificar el projecte per tal d’ampliar el pressupost i els terminis per a aconseguir que alguna empresa s'interesse a realitzar este enderrocament necessari per a millorar esta àrea d'habitatges públics.

Rercordem que en 2020, l’aleshores vicepresident segon del govern valencià i responsable del EVHA, es va reunir amb l'alcalde de la localitat per a analitzar la situació de l'habitatge públic de la plaça la Ribera d'Alzira. Les actuacions previstes incloïen la demolició del bloc 2 i donar una major obertura de l'espai i una millor integració urbana del grup. A més, s'adequaran els vestíbuls i elements comuns, així com les instal·lacions dels subministraments. Es repararan façanes i cobertes, i es renovarà la xarxa de sanejament. Els treballs també inclouran la millora de l'accessibilitat, l'enllumenat i la reparació dels habitatges buits recuperats en el grup.

Pujar