elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alzira recupera la Fira del Comerç, de la Tapa i l’Automòbil

Alzira recupera la Fira del Comerç, de la Tapa i l’Automòbil
  • Del 21 al 23 d’octubre a l’avinguda Sants Patrons fins a la plaça del Regne

MÉS FOTOS
Alzira recupera la Fira del Comerç, de la Tapa i l’Automòbil - (foto 2)

L’Ajuntament d’Alzira, a través d’IDEA Alzira, reprén una de les activitats anuals més esperades pel comerç local. Després de tres anys d’absència per la COVID-19, del 21 al 23 d’octubre, torna als carrers de la ciutat d’Alzira esta important cita.

Hui s’ha presentat la que serà la dotzena edició de la Fira del Comerç, de la Tapa i l’Automòbil que comptarà amb més de 60 comerços participants, els quals ocuparan els carrers cèntrics d’Alzira, des de l’avinguda dels Sants Patrons fins a la plaça del Regne. A l’acte han assistit l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, el president de l’Associació Empresarial, Raül Tudela, la directora de Idea, Carmen Herrero i la representant del Consell de Comerç Marisa Martínez.

Com ha explicat l’alcalde a la seua presentació «L’objectiu de la fira continua sent ajudar a desenvolupar l’economia del municipi en esta actual situació marcada per l’increment de preus i ajudar millorar les expectatives dels negocis. Des de la Regidoria de Desenvolupament econòmic, continuem treballant per tal de donar suport al comerç local amb esta Fira i amb altres iniciatives com els bons de comerç que tan bona acollida han tingut en les passades edicions i que en els pròxims mesos tornaran als comerços d’Alzira». A més l’alcalde ha volgut agrair a la direcció general de Comerç el seu suport amb la presència de la Directora General, Rosa Ana Seguí.

Amb la Fira del Comerç - Alzira Oberta guanyen els establiments, però també els compradors que tenen al seu abast l’activitat comercial alzirenya amb pluralitat de productes i serveis en els diferents expositors. A més d’això, els dependents poden percebre amb millor perspectiva quines són les tendències de compra que marca el públic. Durant el cap de setmana del 21 al 23 d’octubre, els comerços experimentaran una exposició directa de 32 hores en total, mentre que la zona de tapes gaudiran de 28 hores de cara al públic. S’estima que unes 40.000 persones passegen per la Fira del Comerç, de la Tapa i l’Automòbil.

El públic assistent podrà visitar les diferents haimes o casetes del comerç local on també podran participar en les activitats programades pels expositors, animació infantil, música en directe, màster Class de zumba, batucada o radio al carrer.

Per a garantir el millor funcionament la fira comptarà amb vigilància al llarg de tot el cap de setmana, wifi per a expositors, fil musical per tal d’anar anunciant les activitats als diversos espais i enguany s’ha habilitat una zona per a provar els vehicles a la venda.

El president de l’Associació empresarial, Raül Tudela ha volgut agrair als organitzadors, participants i patrocinadors la seua tasca per tal de poder portar a terme esta fira. A més ha recordat que enguany, tal i com es va decidir en el sopar de gala de la setmana de l’economia l’associació Aspanion serà la que comptarà amb un espai destacat per a donar a conèixer les seues activitats en la fira i ha destacat que «La Fira del Comerç torna a estar present i està ben assentada la seua celebració».

Per la seua banda la representant del Consell de comerç, Marisa Martínez, s’ha sumat als agraïments i ha reconegut la important tasca de tots els participants per a poder traure les seues botigues al carrer.

Des d’IDEA Alzira, la seua directora Carmen Herrero, ha donat a conèixer els detalls de l’organització i ha explicat que s’ha treballat amb molt d’esforç i il·lusió. «Hem detectat, tant al comerç com a la restauració i l’automòbil, que la gent rep la Fira amb molt d’optimisme i esperem que l’afluència siga bona, fins i tot més que les vegades anteriors, ja que es vol eixir al carrer. Sens dubte, tenim molta expectació», ha finalitzat Herrero. L’any 2019 fou l’últim any que se celebrà la Fira amb normalitat i les previsions d’evolució eren palpables i tots els actors involucrats es mostraven entusiasmats. «Quan se celebrà l’última edició de la Fira, sí que vam notar un bot qualitatiu i quantitatiu important. Esta tendència ens va motivar a pensar més idees per continuar impulsant-la perquè es consolidara amb gran perspectiva de futur. Desgraciadament, hem tingut l’aturada de tres anys provocada per la pandèmia i haurem de remuntar cert camí ja recorregut», explica la directora d’IDEA Alzira.

La Fira del Comerç - Alzira Oberta, la qual s’inicià l’any 2009, ja té més de tretze anys d’història. Organitzat per l’Ajuntament d’Alzira, a través d’IDEA Alzira, i en col·laboració amb l’Associació Empresarial d’Alzira, l’esdeveniment reunix una part important dels comerços de la capital de la Ribera, entre altres poblacions del voltant de la comarca. Així mateix, compta amb una gran exposició de cotxes i una zona de restauració amb les tapes més saboroses.

Pel que fa al pressupost de la fira, cal destacar que l’actual situació d’increment de preus també ha afectat a esta activitat, i els costos habituals han experimentat una pujada del 20% que s’ha decidit assumir des de l’ajuntament per tal de poder garantir els preus per als comerços i empreses. En total, les despeses sumen 60.000 euros, 7000 dels quals estan subvencionats per la Generalitat Valenciana.

Pujar