elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alzira prorroga les mesures restrictives fins al 28 de novembre

Alzira prorroga les mesures restrictives fins al 28 de novembre
 • Diego Gómez: “Demane al Consell que actue per a reduir el creixement de casos”

Este matí ha tingut lloc la reunió setmanal de Salut Pública amb els responsables de sanitat dels diferents municipis, en la qual s’han donat les dades actualitzades dels últims 7 dies. En el cas d’Alzira, han assistit l’alcalde, Diego Gómez, i la regidora de Sanitat, Gemma Alós, que han sabut que a 9 de novembre, hem passat de 418 a 470 casos per cada 100.000 habitants. Només en els últims tres dies hi ha 42 nous positius, en total tenim 215 casos actius.

“Amb estes dades, la meua responsabilitat com a alcalde és seguir amb les mesures que vam anunciar fa 15 dies, i prorrogar-les fins al proper 28 de novembre. Estem fent tot el que està a la nostra mà i és de competència local per a aconseguir que la incidència es reduïsca. Demane al Consell i a la Conselleria que actuen per a reduir el creixement de casos, amb mesures més restrictives pel que fa a la mobilitat a l’àrea del Departament de Salut de la Ribera, cal controlar els horaris i aforaments”, ha explicat l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez.

Amb les dades conegudes hui veiem que el nivell de contagis no baixa de moment, encara que pareix que la tendència és a l’estabilització. Les xifres indiquen transmissió comunitària no controlada i sostinguda que excedix la capacitat de resposta del nostre sistema sanitari.

Preocupa l’evolució a les escoles, on el nombre de PCR és cada vegada superior. En els primers 10 dies de novembre s’han fet el mateix nombre de proves que en tot el mes d’octubre. Esta circumstància a més indica que el sistema d’atenció primària rep cada vegada més pacients i per tant afecta l’atenció general del centre.

Pel que fa a residències, de moment la situació és estable i no hi ha problema, d’igual manera que al sector agrícola, entre collidors i magatzems.

“Els alzirenys hem de ser responsables i actuar amb precaució seguint les mesures indicades. Reduïm la mobilitat a l’estrictament necessari. En estos moments és fonamental la col·laboració de tots i totes, perquè només junts podrem aconseguir-ho”, ha indicat l’alcalde.

 • Recordem que l’Ajuntament d’Alzira, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, prorroga les mesures dictades el passat 29 d’octubre fins al 28 de novembre:
 • Tancar els parcs, jardins i zones de joc infantils en el nucli urbà i en les escoles.
 • Tancar al públic les dependències municipals. Només es podrà acudir amb cita prèvia.
 • Tancar les instal·lacions esportives municipals. Només es permet l’activitat federada a porta tancada.
 • Al cementeri municipal, cal intensificar el protocol COVID i fer una crida a la responsabilitat.
 • Suspendre els tallers de joventut i els d’arts plàstiques organitzats per l’Ajuntament a la Casa de la Cultura.
 • L’activitat acadèmica obligatòria (escoles i instituts) continua amb normalitat.
 • Ajornar activitats culturals, d’oci i joventut programades.
 • Es recomana no realitzar reunions d’associacions festives, lúdiques i culturals.
 • L’Ajuntament intensificarà el control policial per assegurar el compliment d’estes mesures, vigents fins al 28 de novembre. No respectar les mesures pot comportar sanció econòmica.

ALTRES MESURES

 • Tancament perimetral de la Comunitat Valenciana fins al divendres 13 de novembre a les 12:00 h.
 • Es limita la circulació de persones entre les 00.00 i les 06:00 h.
 • Es limiten a un màxim de 6 persones les reunions sociofamiliars, excepte convivents.
 • No es podrà fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l’aire lliure, quan no es puga respectar la distància de 2 metres.
 • Noves mesures aprovades el dia 7 de novembre fins a les 23.59 del 9 de desembre de 2020, relatives als aforaments en vetlatoris i soterrars, actes i celebracions, comerç, hostaleria i restauració, espais culturals i d’oci, establiments de joc, parcs infantils, activitats esportives i piscines.

Consulta totes les mesures vigents ací: http://www.alzira.es/alzira_vpm/index.php/val/noticies/12485-mesures-vigents-contra-la-covid19

Pujar