elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alzira posa en marxa el protocol per pluges intenses

Alzira posa en marxa el protocol per pluges intenses
  MÉS FOTOS
  Alzira posa en marxa el protocol per pluges intenses - (foto 2)

  Davant la situació de preemergència nivell taronja marcada per l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) pel possible episodi de fortes pluges de cara a les pròximes hores, s’ha reunit el regidor d’Obres i Serveis Públics, Fernando Pascual, el responsable de l’empresa Aguas de Valencia i tècnics municipals, per tal d'establir el protocol d'actuació a seguir, com cada vegada que es decreta l'alerta per intenses pluges.

  Tot està previst per a posar en marxa els següents dispositius:

  - Control de les comportes del Pont de Xàtiva per part de l’empresa Aguas de Valencia.

  - Supervisió del canal de les Basses per part dels tècnics municipals.

  - A més s’ha establert com a mètode de treball la previsió d’obrir els embornals de les zones de les Basses, Tulell, parc Pere Crespí, parc de l’Alquenència i plaça de la Generalitat entre d’altres, així com la neteja d'embornals en les zones amb arbratge de la ciutat.

  Es prega a tota la ciutadania que tinguen molta precaució i que estiguen pendents dels comunicats de l'Agència Estatal de Meteorologia.

  Nova estació meteorològica

  Alzira ja compta amb una segona estació meteorològica  que permet controlar en temps real una de les zones que per les seues característiques més pateix en episodis forts de pluja per possibles inundacions, el barri de l'Alquenència a la zona Est de la ciutat.

  Gràcies a esta segona estació  d’ INFORATGE SC  es millorarà el seguiment de les situacions meteorològiques que afecten a la ciutat i s'obtindran més registres que ajudaran a fer informes per als ciutadans, ajudant-los a reclamar possibles danys a les seues asseguradores.

  Pots accedir a les dades a temps real  de qualsevol de les dos estacions a http://inforatge.com/meteo-alzira  

  Pujar