elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alzira rep ajudes del REACCIONA 2023 de la Diputació de València per a inversions mediambientals

Alzira rep ajudes del REACCIONA 2023 de la Diputació de València per a inversions mediambientals
  • Més de 100.000 euros que es plasmaran en 5 actuacions

L’Ajuntament d’Alzira ha estat beneficiari de 3 línies de subvenció de la convocatòria REACCIONA 2023 de la Diputació de València, per a executar diferents accions i inversions de caire ambiental en diversos punts del municipi.

D’una banda, l’Ajuntament ha resultat beneficiari del REACCIONA 2023, GESTIÓ I CONSERVACIÓ D’ESPAIS NATURALS, amb un import total concedit de 39.838,04€

Actuacions a executar: 

  • Habilitació de l’entorn directe i del recinte tancat del corral  del  centre  de  interpretació  de  la  natura  de  la finca forestal de la Casella per poder habilitar-la com a centre d’informació i divulgació de fauna i flora.  En l’anterior fase de rehabilitació d’esta instal·lació executada amb l’ajuda rebuda de la Diputació en 2021, només es va poder acometre la rehabilitació bàsica de les dos àrees estancials del immoble, posant-se en funcionament per a operacions bàsiques de vigilància i control d’accés del paratge. En esta segona fase de rehabilitació s’executarà el tancament del corral annex a l’edifici i algunes de les instal·lacions bàsiques del centre de interpretació.
  • Condicionament i millora del recorregut i la senyalística del sender PR-CV 304. Es  planteja  la  intervenció  de  conservació  i millora  del  sender  PR-CV304  Pic  de  la Ratlla, per oferir la màxima qualitat i seguretat del recorregut en la xarxa de senders del PNM de la Casella.

A més també s’ha participat al REACCIONA 2023, GESTIÓ FORESTAL SOSTENIBLE I PREVENCIÓ D’INCENDIS FORESTALS, en el que s’ha concedit un import de 18.873,65 € per a desenvolupar Treballs Forestals i 12.582,43 € per a realitzar Inversions en Prevenció d’incendis forestals.

  • Treballs preventius a executar: Tractaments silvícoles extensius en diferents zones del Paratge Natural Municipal de la Murta amb l'objecte, bé de millorar l'estructura de les masses arbrades per a resistir el pas del foc forestal amb menor afecció,  o bé per a crear  discontinuïtat  en  la  vegetació  i  oferir  àrees  segures  d'actuació  per  als mitjans d'extinció. En concret es planteja continuar amb l’actuació que es va iniciar fa uns anys en la zona de repoblació de pi blanc amb pinastre en la part baixa del barranc de la Murta.
  • Inversions a executar: Tancat per a ramat mixte de ovelles i cabres en la finca forestal de la Casella. Actualment en la finca  existeix  un  tancat  que    conté  el nucli  zoològic  de  la  col·lecció  municipal  de  cérvols, amb diferents  zones  de  coberts, menjadors  i  bevedors,  per  al  sustent  dels animals que allí es troben. En la part inferior del tancat existeix una zona plana amb un cobert  en  bon  estat,  que  podria  separar-se  del  total, perimetrant-la per a albergar un ramat mixte d’ovelles i cabres, amb accés particular des de la pista forestal i independent de l’entrada principal. La seua ubicació, estratègica dins de la finca forestal de la Casella, és un enclau idoni ja què es troba junt a l’àrea tallafocs, per tal d’albergar el ramat. A més el ramat quedaria accessible a la vista dels visitants de la Casella, podent tindre també una finalitat didàctica per explicar la importància de la ramaderia extensiva en la prevenció d’incendis forestals.

Per últim, pel que fa al REACCIONA 2023, AUTOCONSUM ENERGÈTIC EN EDIFICIS I EQUIPAMENTS MUNICIPALS, s’ha concedit un import de 29.986,49 € per a executar:

  • Instal·lació fotovoltaica per a autoconsum de 30,00 KW en CEIP Vicente Blasco Ibáñez. Es tracta d’una planta Fotovoltaica composta per 68 mòduls fotovoltaics de 30,94 Kwp amb 30,00 Kw nominals connectada a xarxa interior per a autoconsum amb excedents acolliment a compensació simplificada. Es calcula que s'autoconsumirà el 73,10% de l'energia generada per la instal·lació fotovoltaica, representant el 57.10% del consum elèctric anual del col·legi.
Pujar