elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

5.998 alzirenys ja utilitzen gratuïtament el transport urbà gràcies a la Targeta Social

5.998 alzirenys ja utilitzen gratuïtament el transport urbà gràcies a la Targeta Social

    El nombre d’usuaris de la Targeta Social actualment ascendix a 5.998 persones. Amb esta acreditació poden utilitzar el transport urbà municipal de manera gratuïta. 

    Esta iniciativa es posa en marxa el novembre del 2015 amb un clar objectiu, afavorir, per un costat, i fomentar, per l’altre, l’ús del transport urbà entre els joves, per tal de sensibilitzar-los davant l’impacte ambiental i conscienciar-los que cal ser una ciutat on es prioritzen els criteris de sostenibilitat i consciència de l’interés col·lectiu. Per descomptat que la targeta també està dirigida a les persones amb rendes baixes, la qual cosa els dona accés a este servei totalment gratuït.

    En l’últim ple s’aprovà la pròrroga d’esta ajuda social, per tant podrà continuar sol·licitant-se si es complix el criteri següent: persones amb ingressos individuals (referits a la renda per càpita de les persones físiques) que no supere la quantia establida del salari mínim interprofessional referit a l’any de la sol·licitud (13.300 euros anuals); a més, cal  acreditar la residència efectiva al municipi d’Alzira i el seu empadronament amb una antiguitat de dos anys.

    Fernando Pascual, regidor de l’àrea de Serveis Urbans, valora la iniciativa pel seu caire social, ja que possibilita l’ús del transport públic a dos segments poblacionals als quals cal tindre molt en compte, les persones amb rendes baixes i un col·lectiu importantíssim com són els més joves, la majoria dels quals encara no disposen d’ingressos, però que amb la Targeta Social poden accedir de manera gratuïta al servici d’autobús urbà municipal. «Les xifres parlen per si soles: en cinc anys 6.000 persones han sol·licitat la Targeta Social, la qual cosa significa que este govern progressista pensa en les persones més vulnerables i amb necessitats especials per afavorir-les, així que continuem possibilitant que qualsevol persona resident a Alzira que s’atinga als criteris puga demanar la seua Targeta Social».

    Pujar