elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Mancomunitat Lliura el seu guardó d’honor a l’Escola de Tabal i Dolçaina d’Algemesí

La Mancomunitat Lliura el seu guardó d’honor a l’Escola de Tabal i Dolçaina d’Algemesí
  MÉS FOTOS
  La Mancomunitat Lliura el seu guardó d’honor a l’Escola de Tabal i Dolçaina d’Algemesí - (foto 2)
  La Mancomunitat Lliura el seu guardó d’honor a l’Escola de Tabal i Dolçaina d’Algemesí - (foto 3)

  El passat dissabte va tindre lloc, al Teatre Municipal d’Algemesí, l’acte de lliurament del Guardó d’Honor 2021 de la Mancomunitat de la Ribera Alta, que en aquesta quinzena edició ha estat concedit a l’escola Municipal de tabal i Dolçaina d’Algemesí.

  L’acte va comptar amb la presencia de l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, i del president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez, així com de diversos alcaldes i regidors de la comarca.. El guardó, que representa la figura d’un dolçainer, obra de l’escultor d’Algemesí Leonardo Borràs, va ser recollit per Xavier Richart i Vicent Borràs Faenes, dos figures cabdals de l’EMTiD d’Algemesí.

  Amb aquest guardó la Mancomunitat ha volgut reconéixer el treball d’aquesta institució, que des de 1975 ha promogut l’estudi i difusió del tabal i la dolçaina. En paraules del president de la Mancomunitat, Txema Peláez, “l’Escola de Tabal i Dolçaina d’Algemesí és un referent en l’ensenyament dels nostres instruments, que ha incorporat noves metodologies en els ensenyaments musicals i ampliant la seua oferta formativa. Al llarg d’aquests més de 45 anys han estat molts els dolçainers i tabaleters, i també dolçaineres i tabaleteres, que han passat per l’Escola, i molts dels dolçainers professionals de l’actualitat han passat per les seues aules.”

  Pujar