elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aldaia presenta la seua programació especial pel 9 d’Octubre ‘El mes dels Valencians’

  L’Ajuntament d’Aldaia ha preparat una sèrie d’actes i celebracions, amb totes les normes sanitàries indicades, per commemorar el Dia del Poble Valencià. Al carrer, amb aforament limitat, o retransmissió en directe per les xarxes municipals.

  - Al Museu del Palmito, es pot visitar l’exposició “Aldaia i les muralles de València”. Mostra de José Ferrandis Montesinos produïda pel Servei de Cultura. Es podrà visitar fins el 10 de gener de 2021. El MUPA estarà obert a l’horari habitual. Per la situació de la pandèmia de la Covid-19, el Museu té l’aforament limitat segons les indicacions i normes sanitàries, a un màxim de 6 persones.

  - Biblioteca Pública Municipal, del 2 al 8 d’octubre es pot visitar l’exposició “Des de les fronteres del silenci. Carmelina Sanchez-Cutillas”. Organitzada per l’AVL que ens permetrà conèixer l’obra de l’escriptora de l’any 2020.  Horari de visita: de dilluns a divendres de 10 a 14 hores i de 16.30 a 20.30 hores.

  - La Biblioteca d’Aldaia organitza la Mocadorà Literària. Del 5 al 8 d’octubre, les persones que visiten l’exposició i les que realitzen préstec de llibres a la Biblioteca se’ls obsequiarà amb una bossa i amb publicacions sobre l’escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas. En esta activitat col·labora el Servei d’Igualtat de l’Ajuntament d’Aldaia.

  - Dissabte 3 d’octubre, a les 19.30hores, passacarrer de la banda Simfònica d’Aldaia. A la plaça de la Constitució XVII Campanya de concerts d’intercanvis musicals.

  - Diumenge 4 d’octubre, a les 12.00 hores, a la vorera de la Casa de la Música, passacarrer i concert de la Unió Musical d’Aldaia, sota la direcció d’Amadeo Guillot Montaner. Dins de la programació “Excel·lent Música de Banda 2020” de la Diputació de València. El passacarrer eixirà a les 11.00 hores del TAMA cap a la Casa de la Música i forma part de la programació dels “Intercanvis Musicals” de la Diputació de València.

  - Dimecres 7 d’octubre, a les 19.00 hores a l’Espai d’Art Plaça Major del Centre Gent Jove, a la Plaça de la Constitució, inauguració de l’exposició “Jorge Mistral: vida, cinema i passió”. Una exposició produïda pel Servei de Cultura en commemoració del centenari del naixement de l’actor aldaier. Per la situació de la pandèmia de la Covid-19, l’aforament està limitat segons les indicacions i normes sanitàries, a un màxim de 21 persones. L’exposició estarà oberta fins al 10 de gener de 2021 en l’horari següent: 17.30 a 20.30 hores de dilluns a divendres.

  - Dijous 8 d’octubre, a les 19.00 hores a la sala de plens de l’Ajuntament d’Aldaia, presentació de dos llibres sobre indumentària valenciana de Vicent Ferrandis Mas, integrats dins de la Col·lecció Llotgeta de Patrimoni Local. Per la situació de la pandèmia de la Covid-19, l’aforament està limitat segons les indicacions i normes sanitàries, a un màxim de 25 persones.

  - Divendres 9 d’octubre. Acte institucional de commemoració del Dia del Poble Valencià. A les 11.30 hores a la sala de plens de l’Ajuntament d’Aldaia, donada la situació de la pandèmia de la Covid-19. L’aforament està limitat segons les indicacions i normes sanitàries, a un màxim de 25 persones. Una vegada finalitzat l’acte institucional, a les 12.00 hores s’escoltarà l’Himne de la Comunitat Valenciana per la megafonia municipal. Acte que es podrá seguir en directe per les xarxes socials de l’Ajuntament d’Aldaia.

  - En finalitzar l’acte institucional, a la sala de plens se celebrarà el sorteig de 80 targes de 300,00 euros cadascuna dels comerços associats d’Aldaia. Campanya “Compra con el Corazón“ organitzada per ACODA en col·laboració amb l’Ajuntament d’Aldaia y MRW (consulta les tendes a la web www.compraldaia.com.) Acte que es retransmetrà en directe per les xarxes socials de l’Ajuntament d’Aldaia.

  - Dissabte 10 d’octubre a les 19.30 hores al TAMA, concert de la Banda Simfònica i música valenciana, sota la direcció de Rafael Salvador López Marchal. El concert forma part de la programació “Excel·lent Música de Banda 2020” de la Diputació de València. Per la situació de la pandèmia de la Covid-19, l’aforament està limitat segons les indicacions i normes sanitàries, a un màxim de 133 persones.

  - Diumenge 11 d’octubre a les 12.00 hores al TAMA, actuació del Grup de Danses de la Ronda d’Aldaia dins de la programació de la “XVII Campanya de Concerts d’Intercanvis Musicals”, organitzada per la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana. Per la situació de la pandèmia de la Covid-19, l’aforament està limitat segons les indicacions i normes sanitàries, a un màxim de 133 persones.

  - Diumenge 11 d’octubre a les 19.30 hores al TAMA, concert de l’Orfeó d’Aldaia amb obres de compositores valencianes i valencians, sota la direcció de J. David Obrer Castellblanch. Per la situació de la pandèmia de la Covid-19, l’aforament està limitat segons les indicacions i normes sanitàries, a un màxim de 133 persones.

  Instruccions especials per la Covid-19:

  - En tots els actes, és obligatori l'ús de la mascareta.

  - A l'accedir als edificis culturals municipals, se li prendrà la temperatura.

  - És necessari higienitzar-se les mans sovint.

  - Cal mantindre la distància de seguretat de 1’5 mts.

  - En cap de les actuacions programades es lliurarà programa de mà imprès.

  Pujar