elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Alcalà i Alcossebre presenten al·legacions al PATIVEL

    Manel Salvador, regidor a l'Ajuntament d'Alcalà de Xivert i portaveu del grup municipal Compro-mís per Alcalà i Alcossebre, va presentar el dia 31 de gener les al·legacions al PATIVEL, el Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral, presentat per la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana i que es troba ara en tràmit d'esmenes.

    "Entenem que el model territorial que ha hagut fins ara ha fallat i volem manifestar el nostre suport a PATIVEL, com ja hem fet amb anterioritat, però en el cas concret de la nostra localitat, considerem que alguns aspectes del pla són millorables", ha explicat Manel Salvador. En aquest sentit, les al·legacions que el Compromís per Alcalà ha presentat defensen que la costa d'Alcalà ha estat una excepció en el model de construcció massificada i que les seues especials peculia-ritats mereixen una consideració més detallada per tractar adequadament la zona i que PATIVEL supose realment una oportunitat per al desenvolupament turístic del municipi. Per exemple, es demana el canvi de catalogació d'algunes platges per poder mantenir les activitats i els usos que s'hi desenvolupen de manera continuada. També se sol·liciten canvis en la classificació d'algunes zones litorals per adequar-se a les característiques de cada punt, així com la no afectació del PA-TIVEL en unes zones concretes del municipi. El grup municipal de Compromís també ha sol·licitat una reunió de treball amb el Director General d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge, Luis Ferrando, per tractar aquest tema.

    "Considerem que la Direcció General d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge ha de tenir en compte la conservació de la zona costera que s'ha fet a Alcalà de Xivert fins ara i que caldria flexibilitzar l'aplicació del PATIVEL en zones concretes per ajustar-se a les necessitats i la rea-litat de cada territori", ha conclòs Manel Salvador.

    Pujar