elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els socialistes d’Alcoi proposen una intervenció global al Centre Cultural ‘Mario Silvestre’ per millorar i adaptar les seues instal·lacions

  • El projecte contempla actuacions per optimitzar l’accessibilitat o l’eficiència energètica, modernitzar l’equipament i adaptar-lo a les noves necessitats

El PSOE d’Alcoi té previst dur a terme la pròxima legislatura una reforma integral de l’edifici del Centre de Cultura ‘Mario Silvestre’, que comporte tant una remodelació i millora global de l’immoble, com una reestructuració dels seus espais per adaptar-lo als nous usos i necessitats. Tal com explica el regidor de Cultura, Raül Llopis, «es tracta d’un edifici singular que va ser adaptat als anys 80 per acollir espais multidisciplinars vinculats a la cultura. Tot i això, amb l’obertura de noves instal·lacions culturals a la ciutat, aquest centre ha anat reconceptualitzant-se i actualment està més vinculat a les activitats relacionades amb la lectura o la conservació de fons arxivístics».

El que proposen els socialistes és introduir millores per garantir el major grau possible d’accessibilitat, amb rampes que -juntament amb l’ascensor amb accés directe des del carrer- faciliten el lliure moviment entre les diferents sales, així com amb nous serveis adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, que comptaran amb un accés directe i controlat per poder utilitzar-lo de forma exclusiva. També es preveu un altre servei adaptat per a xiquets i xiquetes, amb canviadors de bolquers, per donar serveis als menuts i menudes que visiten la Biblioteca del Tirisiti així com a les seues famílies.

D’altra banda es substituiran totes les instal·lacions elèctriques i de conducció de pluvials obsoletes per fer més eficient l’edifici. Sobretot es revisaran les baixades d’aigua per evitar que hi haja embossaments d’aigua a les teulades i dels baixants de la màquina de climatització per garantir una distribució uniforme i eficient a tots els espais. En aquest sentit, també es disposa ja d’una partida per fer front de forma immediata a la reparació o substitució del distribuïdors de la màquina de climatització que ja ha estat reemplaçada i que dona servei a diverses dependències.

Les millores en l’eficiència energètica no quedaran ací. De la mateixa forma que s’ha fet en el Centre Cervantes Jove (CCJ) es preveu una intervenció integral en els finestrals, que actualment presenten una combinació de materials fruit de les progressives actuacions puntuals que s’han fet en l’edifici.

També es preveu dotar de nou equipament al saló d’actes, amb millores en la il·luminació, so i teló, entre d’altres, per garantir la màxima qualitat de les representacions o presentacions que allà es fan.

«En general, tenim previst una reforma integral de l’edifici, que solucione aquestes i totes les deficiències que es detecten i que facen d’aquest immoble un espai accessible per a tothom, optimitzat i preparat per als nous usos i necessitats i més eficient en el consum d’energia i climatització», afegeix Llopis.

Pujar