elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís, PSOE i Guanyar demanaran a Generalitat més personal sanitari i considerar Alcoi com a zona de difícil cobertura

  • La proposta del govern municipal junt a Guanyar pretén millorar l’atenció sanitària a la nostra ciutat.

El govern municipal d'Alcoi, format per PSOE i Compromís, i també Guanyar, han anunciat que presentaran una moció conjunta al ple d'aquest divendres per instar a la Generalitat a la millora de l'atenció sanitària a la ciutat. Afirmen que aquesta atenció s'ha demostrat clarament millorable en diferents ocasions, i posen d'exemple els repetits tancaments dels consultoris de la Zona Alta i Batoi per falta de personal. És per això que, en aquest sentit, demanen l’augment de personal en aquests consultoris per garantir que no s’hauran de tancar en èpoques de vacances.

Altra de les mesures proposades és estudiar la possibilitat de considerar l’àrea de salut d’Alcoi com a zona de difícil cobertura. Amb aquesta consideració, defensen que es podria incentivar l’arribada de professionals sanitaris a la ciutat. A més, recorden que el President de la Generalitat, del PP, fa poc temps afirmava estar treballant per repensar el mapa sanitari. En aquestes declaracions, Carlos Mazón feia un llarg llistat de possibles zones de difícil cobertura en què no s'incloia Alcoi, però sí altres àrees amb problemàtiques semblants com la Vega Baja, l’Alt i Mitjà Vinalopó o Vinarós. És per això que la coalició de govern i Guanyar mostren la seua preocupació pel que “podria suposar una exclusió de la nostra ciutat".

El regidor de Salut Pública, Carles Sansalvador (Compromís), afirma que “el propi President Mazón, durant la campanya electoral, comentava el col·lapse de l’Hospital d’Alcoi”, i per això destaca que “no té sentit que ara s’oblide de la ciutat”. A més, ha destacat que el nostre hospital dona assistència als ciutadans de l’Alcoià, el Comtat i fins i tot alguna localitat de la Marina, pel que molts usuaris han de recórrer fins a 40 minuts en cotxe. Per tant, defensa que “es compleixen condicions perquè Alcoi tinga aquesta consideració com a zona de difícil cobertura”.

Per últim, els socialistes també recorden que, durant el govern del Botànic, es va acordar amb la Conselleria de Sanitat d’aquell moment i amb la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d’Alacant convertir l’Hospital Verge dels Lliris en hospital universitari. Per això, demanen que des de la Generalitat s’impulse aquest acord, ja que entenen que aquesta iniciativa milloraria l’atenció al nostre hospital, perquè garantiria el creixement del centre i milloraria l’atraccció de professionals sanitaris.

Pujar