elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

450 pilotes de tenis per afavorir la inclusió

  La comunitat educativa del CEIP Cervantes d'Alboraia s'ha proposat reduir la contaminació acústica a les aules i crear un entorn més agradable per a l'alumnat amb sensibilitat auditiva aprofitant pilotes de tenis en desús.

  El soroll és un problema que dificulta la comprensió i l'aprenentatge. El moviment de cadires dins de l'aula i l'enrenou que es genera en conseqüència és molt molest per a tothom, però encara ho és més per a l’alumnat amb autisme, discapacitat auditiva o dèficit d’atenció. Amb l'objectiu de millorar la inclusió i el benestar d'aquests xiquets i xiquetes, l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de l'Escola Cervantes d'Alboraia ha coordinat aquesta activitat de millora, dins de la quarta jornada BricoFest.

  El procés és econòmic i fàcil de dur a terme. Es tracta de donar una segona vida a les pilotes foradant-les i encastant-les a les potes de les cadires. D'aquesta manera, el cautxú de les pilotes actua com una pantalla que absorbeix les vibracions i el soroll, esmortint el desagradable grinyol de les cadires en fregar el terra. Un soroll estrident que com ens explica la directora de l'escola Balbina Moreno"provoca estrés i ansietat, especialment a l'alumnat amb autisme o amb dificultats auditives. Amb les pilotes protegim el terra i generem un ambient més silenciós, cosa que beneficia a tothom. També l'alumnat amb dèficit d’atenció rep menys estímuls auditius i afavorim la seua concentració".

  Per tal d'aconseguir les pilotes de tenis s'ha fet una crida a les famílies i s'han aconseguit 70 boles. També s'ha comptat amb el suport de la Federació Valenciana de Tenis, que ha donat 300 pilotes, i de Pàdel Indoor Alboraia i Padel Horta Nord, que n'han aportat 80.

  La Bricofest és una jornada festiva de bricolatge i germanor on la comunitat educativa participa en la millora de l’entorn de l’escola amb accions concretes de la mà de les mares i pares de l'escola. "Amb aquest esdeveniment, no només millorem les condicions a l'aula, sinó que també establim llaços més forts entre l'escola i la comunitat, fent que el nostre lema 'Fem escola, fem poble' prenga més significat que mai" comenta Jose Ibañez, un dels impulsors de la Bricofest, que també mostra l'agraïment "a tots els que han ajudat en aquest projecte, des de les famílies i professorat fins als nostres col·laboradors i a l'Ajuntament d'Alboraia".

  En aquesta ocasió, el consistori ha finançat part del material necessari per a fer possibles les propostes de les famílies i del professorat, com ara pintar el racó violeta construir mobiliari per al pati i l'hort escolar, millorar les aules d'Infantil o condicionar i pintar la nova 'aula de la calma' a l'edifici de Primària.

  Més de 30 famílies han treballat de valent aquest cap de setmana de Bricofest i, de moment, dues aules ja estan equipades amb les pilotes de tenis a les potes de les cadires. Una iniciativa que demostra la sensibilitat de la comunitat educativa del col·legi Cervantes amb l'alumnat amb necessitats especials que no es vol quedar ací, ja que l'objectiu ara és poder fer-ho en totes les classes de l'escola.

  Pujar