Castellano

Compromis Albal impulsa guardonar a Fermín Pardo amb el Premi Poble d’Albal 2022

Compromis Albal impulsa guardonar a Fermín Pardo amb el Premi Poble d’Albal 2022
  • L’Ajuntament del municipi aprova per unanimitat la proposta de la regidoria de Cultura, encapçalada per David Ramón

El ple de l’Ajuntament d’Albal ha aprovat per unanimitat i a proposta de la regidoria de Cultura que encapçala David Ramón, guardonar a Fermín Pardo amb el Premi Poble d'Albal 2022.

Segons ha explicat el regidor de Cultura, “Fermín Pardo és un folklorista, músic i escriptor valencià, un dels principals experts en música tradicional valenciana, que al  llarg de la seua trajectòria ha fet un extens treball de recopilació del folklore per tot el territori valencià”.

Als anys setanta va exercir com a mestre al poble d’Albal on se'l recorda per la seua qualitat humana i professionalitat.

Es tracta d’una persona fonamental en la història més recent del folklore valencià i responsable de la recuperació, la transcripció i el registre actual de multitud de peces, algunes tan importants  com les valencianes i el bolero d'Albal i l'adaptació més recent, per part del mestre Vicent Carrasco, d'una nova peça: el dotze i u d'Albal.

“És per la seua trajectòria i la importància que, dins de l'àmbit de la cultura popular i el folklore, tenen les peces musicals i balls que gràcies al seu treball i dedicació porten el nom d'Albal que considerem la seua persona mereixedora d'este guardó”, ha expressat David Ramón.

Pujar