29 d’octubre de 2020 29/10/20

Estudiants d'Alaquàs viatjaran a Polonia per treballar la iniciativa i el diàleg entre els joves

Estudiants d'Alaquàs viatjaran a Polonia per treballar la iniciativa i el diàleg entre els joves - (foto 1)

  Sis joves d'Alaquàs d'entre 14 i 16 anys participaran del 16 al 24 d'octubre en un intercanvi juvenil a Lublín, Polonia. L'objectiu principal del projecte és incrementar la conciència ambiental i la iniciativa i el diàleg entre els i les joves en el marc de la sostenibilitat a través d'habilitats pràctiques adquirides a través de mètodes a l'aire lliure i educació entre iguals.

  La Regidora de Projectes Europeus, Diana Muñoz, ha rebut el grup de joves acompanyats dels seus pares per tal de conèixer de primera ma el projecte i animar-los a continuar implicant-se en aquest tipus de politiques i programes d'intercanvi promoguts per l'Ajuntament d'Alaquàs.

  En el projecte participen 6 joves de Romania, sis de la fundació Sempre A Front que és la afitriona del projecte i sis joves d'Alaquàs que estudien a l'IES Faustí Barberà, IES Clara Campoamor i IES Olivar II. Els joves aniran acompanyats per una responsable adulta. El projecte està totalment subvencionat per la Comissió Europea a través del programa Erasmus Plus.

  Els participants del projecte obtindran coneixements sobre educació ambiental i de la naturalesa, seguretat alimentària, educació, cultura i tradicions dels països socis. També milloraran les seues habilitats en pensament creatiu, iniciativa, responsabilitat compartida per ecosistemes, supervivència, tallers culinaris, planificació, comunicació i treball en equip i comunicació en anglès. A través de les activitats, els grups contribuiran a la promoció d'activitats d'oci actives i creatives dels joves, a la participació activa en les iniciatives comunitàries locals ia la promoció de la idea de tenir cura del medi ambient així com la idea del desenvolupament sostenible.

  L'Ajuntament d'Alaquàs, a través de la seua Oficina Eurodesk promou una gran quantitat d'intercanvis juvenils. Els programes es difonen a través de les xarxes socials Facebook i Twitter @eurodeskalaquas i per estar subscrits a la base de dades del departament de joventut com interessats en projectes europeus.

  Pujar