elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Sueca programa un cap de setmana sobre rodes per celebrar el Dia Mundial de la Bicicleta

Sueca programa un cap de setmana sobre rodes per celebrar el Dia Mundial de la Bicicleta
  MÁS FOTOS
  Sueca programa un cap de setmana sobre rodes per celebrar el Dia Mundial de la Bicicleta - (foto 2)

  El proper dimarts, 19 d’abril, es commemora el Dia Mundial de la Bicicleta, una data fixada al calendari amb l'objectiu de promoure l'ús d'este mitjà de transport, reivindicar els drets dels ciclistes i destacar els beneficis que representa per a la salut i per a la mobilitat sostenible.

  En este sentit, la capital de la comarca de la Ribera Baixa ha preparat dues activitats per convidar a tots els públics a participar i gaudir de dues jornades sobre rodes, amb l'ànim de conscienciar els ciutadans perquè aposten per la mobilitat sostenible, segura i respectuosa amb el medi, tot fomentant entre ells l'ús de la bicicleta, un ecològic, econòmic i saludable mitjà de transport.

  Dissabte, 16 d'abril, l’Escola Ciclista de Sueca celebrarà la seua cursa anual d’escoles federades. La prova, que es celebrava tradicionalment pels voltants del Carrer Castelló, enguany tindrà lloc a les rodalies del Pavelló Poliesportiu Cobert. “El nostre interés enguany era celebrar esta prova el més prop possible del centre de la ciutat perquè la gent puga gaudir i vore de prop este esport” assenyala Patro Belenguer, de l'Escola Ciclista de Sueca.

  Més de 200 joves ciclistes participaran en esta jornada, que comptarà amb una vintena d'escoles d'arreu de la província de València. La cursa començarà a les 16:00 hores i l'organització ha assenyalat que hi haurà premis especials per a totes les escoles participants, així mateixa també s'instal·laran castells inflables per als més menuts.

  L’endemà, diumenge 17 d'abril, la Penya Cicloturista de Sueca ha organitzat una marxa per celebrar també el Dia Mundial de la Bicicleta. Els participants es concentraran a les 9:30 h. i tot aquell que ho desitge podrà participar de la marxa que partirà des de la plaça de l’Ajuntament i arribarà fins la Muntanyeta dels Sants. La penya ha celebrat tradicionalment esta activitat en les Festes Majors, no obstant enguany com a novetat, s'ha canviat la data, per tal de fixar-ho en una data pròxima a la commemoració del Dia Mundial de la Bicicleta.

  Pascual Pons, president de la Penya Cicloturista de Sueca, ha explicat que l'organització espera repetir l'èxit de participació de les darreres edicions i ha convidat a tots a sumar-se a l'eixida. Pons ha recordat que és obligatori l'ús del casc i ha aprofitat l'ocasió per fer palés el seu agraïment, en nom de la penya, a tots els col·laboradors en la iniciativa.

  La participació serà lliure i gratuïta, no obstant, cal inscriure’s abans i recollir el ticket, al Pavelló Poliesportiu Cobert o a l'oficina de la Tourist Info del Mercat Central de Sueca, perquè l’organització puga tenir una previsió de l'avituallament que repartiran a la Muntanyeta dels Sants, per a l'esmorzar.
  En esta ocasió, la penya comptarà també amb la participació d'un grup de membres d'ASPAYM, l'Associació de Persones amb Lesió Medul·lar i Grans Discapacitats Físics, que recorreran el circuit amb handbikes.

  Ambdues activitats compten amb el suport i la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca. També, el regidor d’Esports, Vicent Baldoví, ha destacat la importància d’emprar la bicicleta per als desplaçaments. “La bicicleta és un mitjà idoni, en tant que és respectuós amb el medi, sostenible i econòmic i a més a més, és beneficiós per a la nostra salut. Vull felicitar als dos col·lectius per seguir programant estes dues activitats, que aconsegueixen un important èxit de participació i fomenten els hàbits saludables i la mobilitat sostenible entre els nostres veïns” ha conclòs Baldoví.

   

  Subir