elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L'Ajuntament de Sueca inicia el procés de pagament de les ajudes del Programa Xarxa Llibres

  • El consistori anuncia que a partir de hui farà efectiu el primer pagament de les ajudes del programa per un valor de 96.786,20 euros

L'Ajuntament de Sueca començarà a abonar este dilluns les ajudes econòmiques corresponents al Programa Xarxa Llibres, impulsat per la Generalitat Valenciana i costejat per l'Administració autonòmica, la Diputació de València i l'Ajuntament, i dirigit a la creació de bancs de llibres i altres materials curriculars per a l'alumnat d'Educació Especial, l'alumnat d'Ensenyament Obligatori i de Formació Professional Bàsica dels centres docents públics i concertats de la Comunitat Valenciana.

El consistori suecà ha rebut vora 2.000 sol·licituds individuals per acollir-se a este programa de gratuïtat de llibres de text, així com la sol·licitud del Centre d'Educació Especial Miquel Burguera de Sueca.

Estes sol·licituds aniran abonant-se als interessats de forma progressiva en els pròxims mesos. A partir d'este dilluns començaran a fer-se efectius els primers pagaments, corresponents a les ajudes aprovades en data 15 de febrer i 7 de març per la Junta de Govern Local de l'Ajuntament, que suposen més de la meitat de les sol·licituds presentades. Així, en esta primera fase el consistori farà efectiu el pagament de 96.786,20 euros a un total de 1.003 beneficiaris.

El regidor d'Educació, Vicent Baldoví, ha remarcat que l'Ajuntament de Sueca ha hagut de realitzar un esforç considerable a efectes d'incrementar la dedicació del personal del que disposa per gestionar amb la major celeritat possible estes ajudes. Així mateix, Baldoví ha volgut agrair expressament la col·laboració de tots els centres i AMPES que s'han implicat i han col·laborat amb l'Ajuntament en la recollida de la documentació.

Gràcies a este esforç, tal i com va assenyalar el regidor fa uns mesos, en el moment en què van començar els tràmits, les ajudes s'han pogut començar a abonar en este primer trimestre de 2016.

Baldoví, no obstant, ha volgut traslladar també un missatge de tranquil·litat a les famílies que esperen la resolució de la seua sol·licitud. “El departament d'Educació continua treballant per donar compliment i resoldre la resta de sol·licituds presentades amb la major brevetat possible. Preguem a tots que entenguen que tramitar estes ajudes suposa un temps i esforç considerable, no obstant, des de l'Ajuntament farem el possible perquè el desenvolupament dels tràmits siga eficaç i àgil. Totes les sol·licituds rebran al seu temps una solució i d'haver-hi cap problema amb els documents presentats el mateix departament ho notificarà als interessats” ha afegit Baldoví.

El titular d'Educació ha afirmat també que es preveu que la resta de sol·licituds siguen aprovades al llarg del proper mes d'abril i abonades en un termini màxim de dos mesos.

Subir