elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Patronat de la Fundació aprova el Pla d’Actuació per l’any 2021

  • El pla contempla set projectes principals, amb la mirada posada en els objectius marcats per l’Agenda Urbana 2030

El Pla d’Actuació per a l’any 2021 de la Fundació Horta Sud, que va ser aprovat ahir, manté una línia continuista en l’afany de ser un agent formatiu i vertebrador del moviment associatiu de la comarca i presenta, com a principal novetat, un ambiciós projecte per a l’aliança associativa pel compliment dels objectius de l’Agenda Urbana 2030.

El Patronat de la Fundació Horta Sud ha aprovat aquesta setmana el Pla d’Actuació de la Fundació per a l’any 2021. En aquest pla es detallen els objectius de la Fundació pel pròxim any, així com les activitats que es duran a terme per aconseguir-los i la previsió de recursos econòmics.

En concret, les activitats pròpies es divideixen en els següents set blocs:

1. Escola d’Associacions. Activitat planificada per a tota classe d’associacions d’arreu de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu d’enfortir les associacions i que contemplarà un pla de formació, jornades per a l’anàlisi permanent i conjunt de les necessitats associatives, servei d’assessoria i acompanyament a les associacions i edició de materials i quaderns pràctics.

2. Campanyes de promoció del moviment associatiu. Amb l’àmbit d’actuació a tota la Comunitat Valenciana, aquesta activitat vol fer visible el treball de les associacions i es divideix en les campanyes: ‘Recuperem la memòria, 50 anys de moviment associatiu’, ‘Històries de superació’, ‘SomosSúper’, ‘Les associacions, el cor del nostre poble – Anònimes’ i ‘SomHortaSud’.

3. Teixint Xarxes. Amb l’àmbit d’actuació a tota la Comunitat Valenciana, pretén crear i mantenir les diferents xarxes a través de cinc campanyes: ‘Projectes Interassociatius’, ‘Xarxa Participa’, ‘Menció Colibrí’, ‘Foro Empresarial’ i ‘Xarxa Dones’.

4. Laboratori d’Innovació i Acció Social. Aliança associativa per als Objectius de l’Agenda Urbana 2030, delimitada a les comarques de l’Horta Sud i l’Horta Nord, amb la finalitat de crear una xarxa d’entitats per treballar els ODS. El laboratori contempla la creació d’una plataforma d’indicadors comarcals alineats amb l’Agenda Urbana 2030, la creació d’una xarxa d’entitats per a la transformació de la comarca, un programa de conferències a partir dels mencionats indicadors anomenat ‘Raonem’, la creació d’una escola de transformació social, la difusió de l’Agenda Urbana 2030 i la potenciació de les empreses amb valors.

5. Associacions.org. Plataforma d’avaluació de l’impacte de les associacions amb àmbit d’actuació arreu de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu de crear una plataforma de gestió de registres municipals d’associacions i una plataforma d’estudis d’avaluació d’impacte.

6.Comunicació i difusió. En aquesta activitat s’aglutinen la gestió del web i les xarxes socials, així com els papers associatius i els útils pràctics com a ferramentes facilitadores de l’activitat de les associacions.

7. Estructura, relacions institucionals i gestió del patrimoni. Activitat basada en el pla de relacions i en la gestió interna de l’entitat, amb la finalitat de coordinar i dirigir les activitats.

Per a la realització d’aquestes activitats la Fundació preveu la realització de més de 8.600 hores de treball al llarg de l’any, de les quals el 79,3% (6.832 h.) correspondran a personal assalariat de la Fundació, el 15% (1.300 h.) a personal amb contracte de serveis i el 5,57% (480 h.) a personal voluntari. Així mateix, la inversió en personal suposarà més del 54% del pressupost anual.

Finalment, el Pla d’Actuació contempla que les activitats arriben, de forma directa, a gairebé 900 persones físiques i més de 3.100 persones jurídiques. El pla té un pressupost de 261.000 € dels quals un 29%, més de 75.000€ són recursos propis, un 15 % són aportacions d’empreses i donatius, un 15% són ingressos per prestació de serveis i un 40% són via subvencions o convenis amb l’administració pública.

Pujar