2 de marzo de 2021 2/3/21

Júlia Company destaca que la província d'Alacant té una participació molt activa en el "Programa Instrumento PYME"

  La directora general de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), Júlia Company, ha presentat aquest matí a Alacant la macro jornada FOCUS INNOVA PIME Comunitat Valenciana on ha assenyalat que les empreses alacantines "estan treballant activament en el "Programa Instrumento PYME" de la Comissió Europea i prova d'açò és que el 27% dels projectes finançats en la per la Comissió dins d'aquest Programa són alacantins".

  Durant els cinc anys que la convocatòria de "Programa Instrumento PYME" està oberta, han participat 235 empreses de la Comunitat Valenciana de les quals 26 han sigut finançades. Açò ha suposat una tornada econòmica de prop de 6 milions d'euros per a la Comunitat.

  Júlia Company ha anunciat que FOCUS INNOVA PIME Comunitat Valenciana se celebrarà el pròxim 4 de novembre a València, en tres punts cèntrics de la Ciutat (Palau de la Música i Congressos de València, CdT i Cajamar) i les activitats dels quals versaran entorn de dos eixos: Europa i la Innovació.

  "En aquesta edició-ha afegit la titular de l'IVACE- volem difondre el suport a l'activitat emprenedora innovadora i el finançament europeu a les PIME en el marc de l'estratègia de reindustrialització assumida per l'actual Govern Valencià en el marc operatiu H2020".

  En aquesta línia Júlia Company ha anunciat que les activitats relacionades amb Europa ocuparan un stand de més de 200 metres quadrats dins del Palau de la Música en el qual participaran directius de la Comissió Europea, empreses amb experiència a Europa i institucions vinculades a la PIME, per a parlar de finançament europeu, oportunitats de negoci, cooperació empresarial, eco innovació, negocis sostenibles baixos en carboni i factories de futur.

  "Creiem que és una magnífica oportunitat perquè empreses, Pimes i emprenedors tinguen una visió real d'Europa i de les oportunitats que oferix per a guanyar en competitivitat".

  La directora general de l'IVACE ha indicat que FOCUS INNOVA PIME Comunitat Valenciana és el nou enfocament que l'IVACE ha volgut donar al conegut Dia de la Persona Emprenedora i que es traduïx en un canvi i en una mirada cap avant.

  La macro jornada l'organitza l'IVACE en col·laboració amb els CEEIs de la Comunitat Valenciana i compta amb la participació en la seua elaboració de més de 80 entitats. Enguany s'ha invertit la meitat de pressupost que en l'edició anterior.

  Júlia Company també s'ha referit a la voluntat de la Generalitat Valenciana de contribuir a impulsar amb la màxima eficiència l'ecosistema emprenedor de la Comunitat "per a aconseguir la competitivitat més gran de les empreses, el desenvolupament econòmic i majors taxes d'ocupació de qualitat".

  "I prova d'açò-ha afegit- és el respatler i col·laboració que oferim per a la celebració el pròxim 11 de novembre de FOCUS INNOVA PIME Alacant".

  Premis FOCUS INNOVA PIME

  Durant la celebració de la macro jornada es lliuraran els Premis FOCUS INNOVA PIME dotats amb 5.000 euros i que reconeixeran a les millors empreses innovadores de recent creació, així com a l'esperit i iniciativa dels emprenedors a la Comunitat Valenciana que han decidit muntar la seua pròpia empresa.

  Hi Hauran tres categories: Empresa de Recent Creació, Trajectòria Empresarial i Empresa internacionalitzada.

  Subir