elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Compromís proposa mancomunar el servei de recollida d’animals

Compromís proposa mancomunar el servei de recollida d’animals
  • La formació presentarà mocions en els municipis de la comarca per engegar els tràmits necessaris per mancomunar el servei

Compromís ha posat damunt de la taula la possibilitat de mancomunar el servei de recollida d’animals. La formació valencianista presentarà mocions en els ajuntaments de de la comarca perquè s’engeguen durant aquest any els tràmits tècnics i administratius necessaris per tal de fer possible el servei mancomunat de recollida d’animals abandonats.

El portaveu comarcal de Compromís, Pep Jordà, ha explicat que “amb el pas del temps, la societat ha anat evolucionant cap a postures cada vegada més respectuoses amb el tracte digne, la protecció i la defensa dels animals. I les institucions públiques han de caminar decididament en la mateixa direcció”.

Des de Compromís recorden que l’Administració Local ostenta les competències sobre recollida d’animals abandonats en els termes de la legislació estatal i autonòmica i davant la situació en què es troben les instal·lacions de l’Alberg Caní Municipal d’Alcoi, al màxim de la capacitat permesa per la Conselleria per a eixe Nucli Zoològic, i atenent a l’actual increment en el nombre d’animals que dificultarà futurs convenis entre ajuntaments i la Sociedad Protectora de Animales y Ambiental d’Ibi, des de la coalició expliquen que “han reflexionat al voltant de fer realitat el servei mancomunat de recollida d’animals”.

“Aquest servei compliria amb la finalitat de vertebrar i cohesionar les nostres comarques mitjançant la cooperació entre les diferents localitats. A més a més tindria una tasca social i mediambientalment oferint un servei de qualitat i abaratint costos econòmics per als diferents municipis així com la dotació de serveis, continguts i utilitats d’aquestes mancomunitats”, explica Pep Jordà.

D’aquesta forma, reafirmen la seua aposta pel projecte de comarcalització i la Mancomunitat.

Subir