elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El govern assegura que des de fa un mes s’estan netejant els embornals de la ciutat

El govern assegura que des de fa un mes s’estan netejant els embornals de la ciutat - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  El govern assegura que des de fa un mes s’estan netejant els embornals de la ciutat - (foto 2)

  “Víctor Soler sembla que porta de guàrdia un parell de setmanes i té clar, com jo (no cal ser periodista per a saber-ho), que en esta època de l’any hi ha pocs temes locals que abordar i es llaça en planxa a donar-vos titulars”. Així de contundent ha estat aquest matí el regidor de Serveis Bàsics a la Ciutadania, Miguel Ángel Picornell, en resposta a les crítiques del portaveu del Grup Municipal del PP, Víctor Soler, qui assegurava ahir que el govern no estava netejant els embornals com a mesura de previsió per la possibilitat de pluges fortes. Picornell ha desmentit la informació i ha mostrat imatges als mitjans de comunicació que demostren que s’hi està actuant des de fa un mes. “A Víctor Soler no l’importa el benestar de la ciutadania. Ell ve ací a fer política. Demana que es netegen els embornals quan sap, o deu saber, si les seues ocupacions a València li ho permeten, que s’hi està treballant des de fa un mes. La foto és de hui, amb actuacions a la plaça de la Marina i carrer La Nau, entre d’altres. No fa falta que vinga el PP a exigir al govern la neteja d’aquestes infraestructures. El funcionari que dirigeix l’àrea porta més de 20 anys de servei i sap millor que ningú com ha d’actuar”.

  No obstant això, el regidor socialista ha recordat que, a pesar de totes les mesures, quan plouen més de 50 litres per metre quadrat en una hora, es tornaran a inundar les zones de sempre. “Les unes, perquè el PP no va realitzar ni una sola actuació del pla director quan va governar i les altres per defectes en la seua construcció. No és culpa d’aquest ni tampoc d’anteriors governs, que en un moment determinat quan es limitaren les altures a la platja, es construirà cap a baix”.

  Picornell ha recordat que l’anterior govern del PP no va invertir cap euro en infraestructures hidràuliques. “I no ho va fer perquè es va dedicar a les baralles judicials amb l’empresa mixta Actuacions Ambientals Integrals al punt de posar-la en liquidació. Era evident, allò que va baix terra no es veu i no és rendible per a la seua venda en paper couché on ompli molt més una foto de Julio Iglesias o la Pantoja”. Per contra, l’actual govern ha aconseguit recuperar el diàleg i el pla director. Així, durant la legislatura s’escometran una sèrie d’actuacions que són necessàries per a pal·liar l’efecte de les pluges, com ara el reforç de la zona de pluvials de la plaça Navarra o l’adequació de l’emissari submarí per evitar que es torne a tancar la platja de Venècia. Un projecte valorat en més de 800.000 € que no podrà realitzar-se a curt termini, però que està contemplat. De fet, hui mateix tècnics municipals han visitat la zona. “Així que, una vegada més, lliçons del PP en aquesta matèria cap ni una”.

  D’altra banda, l’edil ha informat que el govern local està pendent de l’acord entre la Diputació, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i la Delegació del Govern per a que es puga netejar el llit del riu Serpis.

   

  Subir