elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia encapçala els municipis integrats en el projecte 'Hospitalitat Mediterrània'

Gandia encapçala els municipis integrats en el projecte 'Hospitalitat Mediterrània'

    L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant ha comparegut aquest matí en roda de premsa acompanyada per Javier González, representant de 'Turisme Comunitat Valenciana' i la coordinadora del projecte 'Hospitalitat Mediterrània', Mavi Franco, per anunciar les properes accions d'aquest programa que es desenvoluparan a la nostra ciutat.

    Un programa que va ser presentat l'any passat al Campus de la UPV pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i que també ha estat donat a conéixer a la Mesa de Turisme, on es va proposar que Gandia fos una de les poques ciutats pilot on posar en marxa la iniciativa de la mateixa manera que ja ha succeït amb el programa per combatre el lloguer il·legal d'apartaments turístics, el programa Alter Eco i del Pla de Platges Intel·ligents de la Comunitat.

    "Hospitalitat Mediterrània" és un projecte que ha impulsat 'Turisme Comunitat Valenciana', després de l'aprovació de la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, per difondre entre els professionals del sector i la ciutadania els valors mediterranis i les característiques singulars i úniques de la nostra manera de ser i acollir els que ens visiten.

    "Som un poble obert, positiu, inclusiu, tolerant, alegre... Som gent hospitalària i així ho volem transmetre al nostre turista. Volem ser recordats i reconeguts com una destinació amable i volem marcar la diferència entre altres ciutats turístiques. L'hospitalitat és una eina de fidelització turística" va declarar Diana Morant.

    Tal com s'ha explicat durant la roda de premsa, a Gandia ja s'han realitzat dos tallers formatius i quatre jornades de sensibilització. Dins d'aquesta línia de treball, el projecte continua a partir de demà amb vuit tallers totalment gratuïts on ja s'han inscrit més de 100 participants tot i que les previsions estimen un augment considerable de participació. Aquests tallers estan dirigits als professionals del sector turístic, com hostalers, allotjaments turístics, treballadors de museus, guies turístics, membres del Sicted, i també a funcionaris com a agents de la Policia Local, etcètera.

    Hui dia són ja 27 hostalers; 22 treballadors dels centres culturals integrats en la Xarxa d'Espais Culturals de Gandia (XEC) i guies de refugis; 15, entre treballadors del Club Nàutic i empreses d'oci nàutic; 43 treballadors del sector allotjament (apartaments, càmpings i hotels); 10 SICTED; i 20 policies locals.

    "En aquests tallers es remarcarà que l'hospitalitat no és una ornamentació, sinó un fonament" va explicar la màxima representant en matèria turística que ha posat com a exemples "ser detallista i rebre afectuosament al turista que s'allotja en un hotel, amb un suc de taronja acabat d'esprémer en arribar, o que a la carta del restaurant mai falte la paella, la fideuà o els productes de la nostra terra i del nostre mar".

    Cada taller té tres parts. La primera és incidir en què ens fa atractius com a destinació turística. Es parla de gastronomia, cultura, platges, bon temps, els nostres costums, etc.
    A la segona, s'aborden els valors de l'hospitalitat: autenticitat, innovació, alegria, inclusivitat, confiança, sostenibilitat, som detallistes.
    L'última de les parts, aprofundeix en les oportunitats de com posar en pràctica aquests costums on treballa cada valor.

    Durant la roda de premsa s'han destacat els següents exemples:

    • Com ser autèntic: si tinc un restaurant i oferisc fideuà, que siga la Fideuà de Gandia, la nostra, la de sempre, l'autèntica.
    • Com ser innovador: si som un hotel, entenem que la wifi gratuïta a les habitacions és indispensable; o si som un restaurant, tindre un dispositiu per carregar el mòbil a disposició dels clients.
    • Com ser alegres: rebre sempre amb un somriure al client.
    • Com ser inclusius: som una ciutat tolerant, acceptem totes les persones.
    • Com ser fiables: el servei que prometem el garantim. Les habitacions dels hotels són reals, els paisatges que oferim, també.
    • Com ser detallistes: ens aprenem el nom d'un client habitual o si pren sucre o no amb el café.
    • Com ser sostenibles: si som un restaurant, fem consum de quilòmetre zero, amb productes tradicionals i els nostres de l'horta.


    Per la seua banda, Javier González ha destacat l'hospitalitat com "un avantatge competitiu que a més és gratuït" "El nostre caràcter és prou bo per a aconseguir els objectius que ens hem marcat entre tots en aquesta campanya" i ha explicat que "com sempre, Gandia és una ciutat que s'ha mostrat molt receptiva a aquest tipus d'iniciatives i serà una de les tres ciutats on més es desenvolupe aquesta campanya".

    Finalment, Mavi Franco ha incidit que la iniciativa no se centra només en el sector turístic pròpiament dit sinó que abasta a sectors complementaris com el comerç o el funcionariat dels ajuntaments que pot estar més en contacte amb les persones que ens visiten.
    Per facilitar la difusió del projecte, la coordinadora del projecte ha explicat que "a causa del tipus d'horaris dels negocis relacionats amb el turisme, s'ha decidit apropar les jornades formatives als mateixos centres de treball. Els tallers tenen una durada de dues hores i en ells es debat i es posen en comú les línies mestres del projecte".

    Pujar