25 de enero de 2021 25/1/21

La Fira i Festes de Gandia torna a apostar pel carrer

La Fira i Festes de Gandia torna a apostar pel carrer - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  La Fira i Festes de Gandia torna a apostar pel carrer - (foto 2)

  El regidor delegat de Cultura, Tradicions, Fires i Festes de Gandia, Joan Muñoz, ha presentat aquest matí el més destacat de la programació de la Fira i Festes de Gandia 2016.
  El model de fira no canvia, un model que funciona que es basa en la participació per part del ciutadà. La festa donarà inici, com cada any, amb la visita del Tio de la Porra als col·legis per a anar a recollir els xiquets. Açò serà el dijous dia 30, i una vegada estiguen tots al carrer, Gandia estarà plena d'espectacles. El primer tindrà lloc a les 21.00 hores, a la façana de l'ajuntament on novament aquest any es projectarà un mapping, carregat de sorpreses.

  A la plaça del Prado hi haurà una gran carpa tots els dies, titulada "La fira de les meravelles", de la companyia del Gran Fele, i allí es podrà gaudir una gran varietat d'espectacles. El mateix Prado serà també el punt de reunió dels espais tradicionals, on es farà la muixeranga i també activitats del País Basc i d'Astúries.

  Per altra banda, la plaça del Rei Jaume I acollirà tallers i activitats esportives, però també es farà servir per a dues actuacions del Festival de les Arts. Sant Josep reunirà com sempre el mercat tradicional i la plaça de les Escoles Pies tindrà el soc. A la plaça Major hi haurà sarsuela i un festival de danses folklòriques en col·laboració amb la Diputació de Valencia. El Passeig Germanies serà l'escenari principal del Festival de les Arts, on participaran entre 10 i 12 companyies espanyoles i internacionals. Els mercats acudiran als espais que ja es consideren els seus emplaçaments, els Carrers Valier i Duc Alfons el Vell.

  Pel que fa a les actuacions musicals, el dia 30 es comptarà amb la presencia de Raimon al Teatre Serrano, finançat per la Generalitat i al Parc de la Festa estaran King Kong Boy, i La Raíz, el plat fort d'aquest dia, a càrrec de la Diputació de València. El dissabte 1 actuarà La Habitación Roja a la Casa de la Cultura, també finançat per la Diputació, i al Parc de la Festa estarà Carnivalia, un espectacle muntat per l'empresa Montecarlo. El dia 2, diumenge, A l'IES Maria Enríquez estarà Malú i al Parc de la Festa es podrà gaudir de la Orquesta Montecarlo.
  El preu d'aquestes fires li ha costat al consistori 230.000 euros, el mateix pressupost de l'any passat.

  Subir