19 de febrero de 2020 19/2/20

L’Ajuntament d’Elx emprendrà la campanya “l’Ajuntament atén en valencià”

L’Ajuntament d’Elx emprendrà la campanya “l’Ajuntament atén en valencià” - (foto 1)

    Hui s'ha celebrat, després de 6 anys paralitzada, la Comissió de Normalització Lingüística . És un punt d'inflexió entre l’anterior govern del PP i este, que té en compte i en consideració el foment del valencià . La Comissió té com a objectius fomentar l'ús del valencià, coordinar i promoure el seu ús, promoure i coordinar actuacions de dinamització de la llengua, incentivar-ne l'ús entenent la política lingüística des del punt de vista educacional i institucional i d'ús social. En esta Comissió estan integrades associacions com ara El Tempir, el Casal JAUME I, l’Institut d'Estudis Comarques del Baix Vinalopó, partits polítics com Compromís, PP, Ciutadans, Partido de Elche i els sindicats CCOO, POLICIA LOCAL, UGT, Sindicat Independent i de la Policia Local i STEPV .

    El que hem proposat des de l'Ajuntament són quatre objectius, ha manifestat la regidora d'educació, Patricia Macià : «establir el requisit lingüístic a l'hora d'obtindre una plaça en l'Ajuntament d'Elx; que, per al pròxim curs 2016-2017, un alumne en practiques de la UA de Filologia Catalana faça practiques en l’Ajuntament fent un estudi sociolingüístic dels funcionaris per tal de saber quin és el seu nivell d'estudis de la llengua; enviar cartes a la Diputació d’Alacant perquè la senyalització de carreteres comarcals que són de la seua competència siga també en valencià i perquè en corregisca d’altres. També farem la campanya “L'Ajuntament atén en valencià”, tant oralment com per escrit en els mitjans de comunicació.

    Sindicats i associacions han reclamat que es visualitze el valencià en partides com ara Torrellano, la Marina o l'Altet, i que es visualitze a través dels grups polítics en els plens. Cada sis mesos se celebrarà esta Comissió i podrà fer-se’n alguna d’extraordinària

    Subir