elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El pla de treball 'Cocentaina Emplea 2013' donarà treball a 21 persones durant tres mesos

  Ara fa uns dies es va celebrar el sorteig públic per escollir a les 21 persones que, complint tots els requisits, podran accedir al pla de treball 'Cocentaina Emplea 2013'. Es tracta d'una iniciativa per al foment de l'ocupació al poble sorgida a iniciativa del mateix Ajuntament de Cocentaina. De fet, serà l'administració local la que sufragarà íntegrament els 55.000 euros de dotació amb què compta aquest pla d'ocupació.

  Al voltant de 250 persones van presentar les sol•licituds per formar part de 'Cocentaina Emplea 2013'. De fet, el dia del sorteig -presidit per la Secretària de l'Ajuntament al Centre Cultural el Teular- n'eren presents més d'un centenar. Com apuntàvem a l'inici, en total es van escollir a 21 persones: 19 peons i dos oficials -un oficial de pintura i un oficial de forestal-.

  A partir d'aquest moment s'ha encetat un termini perquè els seleccionats presenten tota la documentació requerida a l'Ajuntament de Cocentaina. És per això que es va elaborar també un llistat de reserves, per poder substituir a tot aquell qui no complisca els requisits.

  El taller 'Cocentaina Emplea 2013' començarà a principis del mes de desembre, i donarà feina a estes 21 persones durant un total de 3 mesos. Entre les actuacions previstes es troba la millora de la senyalització viària del municipi, així com la neteja i adequació dels dipòsits d'aigua del poble.

  Recordem que per a portar avant aquest pla de treball es va requerir el vist-i-plau de la Subdelegació del Govern, qui va rebotar aquesta petició al mateix Ministeri. No va ser fins a dies abans de la Fira quan va arribar la contestació, que no va aclarir els dubtes al consistori contestà al voltant de les possibilitats de que aquest pla isquera avant amb el suport de tots els grups municipals. De tota manera, el Govern contestà ha volgut seguir avant en les seues intencions de pal•liar les dificultats d'algunes de les famílies del poble (en la mesura de les seues possibilitats). De fet, ja s'ha contemplat en el primer esborrany de pressupostos les dues mensualitats de 2014 que comprendrien el desenvolupament de 'Cocentaina Emplea 2013'.

  Segons l'alcalde Rafa Briet: “El Govern de Cocentaina és totalment conscient del moment de dificultat que travessen moltes de les nostres famílies. És per això que en moments així l'Ajuntament, com a institució pública més pròxima al ciutadà, ha de posar tots els esforços i emprar totes les fórmules que tinga al seu abast per posar remei a alguns dels problemes dels nostres veïns i veïnes. 'Cocentaina Emplea 2013' donarà feina a 21 persones durant tres mesos, però aquestes mesures de foment de l'ocupació seguiran sent fonamentals en la nostra gestió mentre la situació de les economies domèstiques no millore”.

  Subir