elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El Plenari aprova per unanimitat l'adhesió de Cocentaina al Pla Edificant per a la millora de l'accessibilitat del Real Blanc

    Aquest dijous 22 de març, durant la sessió plenària celebrada a l'Ajuntament de Cocentaina, tots els grups polítics van donar suport a la proposta de l'equip de Govern socialista per a l'adhesió del municipi al Pla Edificant de la Conselleria, mitjançant el qual l'administració local rebrà totes les competències per a portar avant les accions necessàries per a la millora de l'accessibilitat del col·legi públic Real Blanc. Aquestes modificacions consisteixen en la instal·lació d'un ascensor i en la reforma integral de la porta d'accés principal al centre, un projecte valorat -inicialment- en uns 52.400 euros.

    Recordem que ara fa unes setmanes l'alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa es va reunir amb la directora del CEIP Real Blanc per tal de presentar formalment aquest projecte de millora de l'accessibilitat a l'escola pública contestana. Com déiem, aquest projecte s'inclou dins del Pla Edificant impulsat per la Generalitat Valenciana, un marc legal nou mitjançant el qual els ajuntaments assumeixen les competències per a fer-se càrrec dels procediments administratius necessaris per a la consecució de les millores en les infraestructures escolars. En el cas de Cocentaina, aquest Pla Edificant comprendrà la millora en l'accessibilitat del Real Blanc i la unificació del Bosco.

    El projecte del Real Blanc també es va presentar al Consell Escolar del Real Blanc i l'alcaldessa i regidora d'Educació Mireia Estepa va fer el mateix en el Consell Escolar Municipal. Ara, amb els vots positius per unanimitat del Plenari Municipal, i juntament amb la memòria tècnica valorada i l'aprovació per unanimitat dels consells escolars, serà la Conselleria d'Educació qui resolga si aquest projecte es pot portar avant, completant així la segona fase del Pla Edificant.

    Mireia Estepa, alcaldessa i regidora d'Educació a l'Ajuntament de Cocentaina, va valorar molt positivament el fet que totes les forces polítiques contestanes hagen mostrat el seu suport favorable a la proposta del Govern local. "Ara esperem que tots els tràmits seguisquen aquest bon ritme que hem portat fins ara, que la Conselleria accepte la nostra adhesió i el projecte i que els treballs puguen començar com més prompte millor perquè el real Blanc siga un col·legi on es puga aprendre en igualtat de condicions", concloïa Estepa.

    Subir