elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Cocentaina acull una nova edició de la ruta literària i històrica al voltant de "La llegenda del corsari"

Cocentaina acull una nova edició de la ruta literària i històrica al voltant de "La llegenda del corsari"
    MÁS FOTOS
    Cocentaina acull una nova edició de la ruta literària i històrica al voltant de "La llegenda del corsari" - (foto 2)

    La regidoria de Promoció Lingüística, AVIVA Cocentaina i la Coordinadora de l'Alcoià-Comtat pel Valencià han convocat una nova edició de la ruta literària i històrica basada en la novel•la "La llegenda del corsari", de Francesc Gisbert. Serà el pròxim diumenge 5 d'octubre a partir de les 11 hores del matí amb eixida des del Palau Comtal.

    Es tracta d'un recorregut per alguns dels principals punts d'interés de Cocentaina presents en la novel•la de l'escriptor alcoià. La ruta comença al Palau Comtal, continuarà pel carrer dels Dolors i les restes de l'antiga muralla, passarà per l'església de Santa Maria, el Pla de la Font i tornarà a pujar pel carrer Major, amb una visita al museu arqueològic i etnològic. Després, abandonarà l'antiga vila per endinsar-se al raval morisc.

    Recordem que la ruta inaugural es va fer el 10 d'abril de 2011, i una vegada més estarà guiada per l'autor de la novel•la Francesc Gisbert i per l'historiador Rafa Enguix, qui contextualitza cada punt amb la història de Cocentaina.

    Rosana Soler, regidora de Promoció Lingüística a l'Ajuntament de Cocentaina, ha animat una vegada més als veïns i veïnes del poble a prendre part d'aquesta activitat que ha aconseguit un elevat grau d'acceptació en les edicions precedents. “És una manera molt divertida, lúdica i original de conéixer una part molt important de la nostra història fent costat, al mateix temps, a la literatura dels nostres creadors. Tant Francesc Gisbert com Rafa Enguix són uns excel•lents guies i sempre aconsegueixen despertar l'interés dels participants. De segur que serà un nou èxit. Per la nostra banda garantim que no deixarem de promocionar activitats així que combinen cultura, educació i, per suposat, suport a la nostra llengua i als nostres escriptors”, apuntava Rosana Soler.

    Subir