elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Mireia Estepa anuncia per a la tardor l’inici de les obres de canalització d’aigües fluvials de La Goma

  L’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa Olcina, després d’una reunió de treball amb el director general d’Aigua de la Conselleria de Medi Ambient, Manuel Aldeguer, està en disposició d’anunciar la més que imminent licitació de les obres de canalització d’aigües fluvials de la zona de la Goma.

  En concret, en dues setmanes es podria registrar la licitació i els treballs podrien començar a finals d’octubre. Això, sí, l’alcaldessa ha manifestat la seua intenció “d’ajustar l’inici de les obres per evitar que comencen quan la vila celebra la seua Fira de Tots Sants. La idea és començar quan acabe perquè els treballs no afecten cap zona d’aparcament de la Fira i el nostres veïns i veïnes”.
  Les obres tindran una durada de 4 mesos i s’executarà amb els pressupostos de 2016 (30%) i de 2017 (70%).

  La zona de la Goma, en la part inferior de l'antiga travessia de Cocentaina, pateix problemes d'inundacions cada vegada que es produeixen pluges intenses. A part de les actuacions dutes a terme fins al moment per a pal·liar el problema, quedava pendent l'evacuació d'aigües de la baixada de Sant Cristòfol, projecte aquest al que el Consell destinarà 90.000 euros.

  Depuradora dels Algars

  D’altra banda, de la reunió amb Aldeguer, s’ha obtingut el compromís formal d’estudiar el reinici de les obres de la depuradora EPSAR dels Algars, en terme contestà. No es va poder finalitzar en quedar-se l’Administració Autonòmica sense crèdit a causa de la crisi. Ara, el govern valencià avaluarà l’estat de l’expedient i de les obres i traslladarà directament a l’alcaldessa els plans per acabar-la l’abans possible.

  Aquesta obra és de vital importància tant per a Cocentaina com ara per a Alcoi, ja que part de les aigües reciclades està previst que retornen a la capital de la comarca de l’Alcoià.

  Subir