28 de febrero de 2021 28/2/21

L’eliminació del copagament beneficia a 2.300 contestans

L’eliminació del copagament beneficia a 2.300 contestans - (foto 1)

  Vora 2.300 contestans i contestanes es beneficien de les ajudes que reduïxen el copagament farmacèutic , mesura implantada per el nou Govern de la Generalitat Valenciana i que va entrar en vigor el passat 1 de gener.

  Aquesta ajuda beneficia als pensionistes que cobren menys de 1000 euros al mes i també a aquells discapacitats que tenien la gratuïtat fins al 2013, menors discapacitats amb més del 33% de minusvalidesa i als adults discapacitats amb més del 65% de minusvalidesa. A Cocentaina, segons dades proporcionades per l'equip de Govern de l'Ajuntament, aproximadament uns 2.300 contestans i contestanes han vist implantada aquesta mesura sanitaria i social, que benificia a les persones.

  L'alcaldessa i regidora de Serveis Socials, Mireia Estepa, destaca que "els contestans i les contestanes devem estar satisfets perquè aquesta decisió del govern valencià pensa en les persones. Estem orgullosos de veure com a poc a poc es torna a les persones un dels drets més importants com és la gratuïtat dels tractaments mèdics. Aquest és un gran pas però seguirem lluitant per tornar a fer polítiques socials que repercutisquen positivament en les persones".

  Segons el president de la Generalitat, Ximo Puig, 300.000 persones han abandonat els seus tractaments mèdics en els últims anys per no poder pagar-los. Amb la mesura, l’accés als tractaments torna a ser accessible als ciutadans valencians.

  Subir