elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L'Ajuntament habilita un “whatsapp” per incentivar els veïns a col·laborar en el manteniment del poble

  L'Ajuntament de Cocentaina, a través de la regidoria d'Obres i Serveis, ha posat en marxa un servei de comunicació basat en el 'whatsapp' (missatgeria instantània a través de telèfon mòbil) perquè els veïns i veïnes del poble envien els seus suggeriments per millorar les infraestructures del poble. La posada en marxa d'aquest nou servei es completa amb l'edició d'un calendari del 2015 que recollirà, de forma gràfica i perquè estiga sempre a mà, els diferents sistemes que té el ciutadà per fer arribar les seues demandes.

  Marcos Castelló, edil de l'àrea, ha recordat que des de fa un temps els veïns i veïnes contestans fan servir una adreça de correu electrònic per fer arribar els seus suggeriments (voreres en mal estat, falta de senyalització...). Ara, però, van un pas endavant en aquest mateix sentit habilitant un número de whatsapp on els ciutadans podran fer arribar les seues demandes, adjuntant així també fotografies si ho necessiten. “Pensem que aquest sistema completa el treball que estàvem fent i el millora. Hui en dia gairebé tot el món fa servir el whatsapp als seus telèfons mòbils, fins i tot és més senzill que el correu electrònic per a moltes persones. Així, podrem ser més àgils en donar una solució als problemes que se'ns presenten i, si es dóna el cas, actuar ràpidament en les zones afectades”, apuntava Castelló.

  Aquest nou servei es posarà en marxa -si res no ho impedeix- el pròxim mes de gener. Així, es sumarà a l'adreça de correu electrònic (obresiserveis@cocentaina.org) i el SIC (Servei d'Informació al Ciutadà) com a vies mitjançant les quals poden arribar els suggeriments. Cal destacar que aquest número de telèfon no està pensat per rebre telefonades, de fet aquesta funció estarà deshabilitada. Només tindrà capacitat per a la comunicació via whatsapp.

  Aprofitant aquesta nova mesura, i per incentivar encara més la participació dels veïns i veïnes de Cocentaina en el manteniment i millora del poble, l'Ajuntament ha editat un calendari del 2015 on figurarà tota aquesta informació de contacte, ben visible, perquè estiga a l'abast de l'usuari fàcilment. Marcos Castelló explica com “vam pensar a editar un tríptic i fer el clàssic repartiment per les bústies, però sabem que la gent acaba llençant a la brossa aquests papers i el que volíem és que tot el món tinguera aquestes vies de contacte a sa casa, sempre a l'abast. Per aquest motiu hem acabat editant un calendari per al pròxim any”.

  Aquest calendari mostra un recull de les fotografies de José Luís Botella (les quals varen formar part d'una de les exposicions de la passada Fira de Tots Sants), on es comparen diferents indrets del poble de la Cocentaina de l'any 1974 amb l'actual. “En aquestes imatges veiem com el poble ha evolucionat, ha canviat i millorat, en gran part gràcies a les actuacions i a les obres que s'han portat a terme”, ha dit el regidor. Però a més, també s'han volgut introduir alguns versos del recentment desaparegut poeta contestà Vicent Valls. “En el transcurs de la confecció d'aquest calendari vam patir la desgraciada notícia de la sobtada mort de Vicent Valls, i vam pensar que podria ser un petit homenatge introduir al calendari alguns dels seus versos. A banda de què per suposat més avant la seua persona reba altres reconeixements”, destacava Marcos Castelló.

  S'han editat un total de 3.000 calendaris que es podran recollir a la Casa de la Joventut a partir del dia 30 de desembre.

  Marcos Castelló concloïa: “Per la nostra banda només podem, primerament agrair tant a José Luís Botella (per les fotografies) com a la vídua de Vicent Valls (pels versos) que ens hagen cedit el seu art per a aquest calendari. I per altra banda demanar als veïns i veïnes que seguisquen col·laborant amb l'Ajuntament per millorar entre tots i totes el nostre poble i, a la fi, la nostra qualitat de vida. Així serà més senzill detectar els problemes i donar-los una ràpida solució”.

  Subir