elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Ajuntament de Cocentaina formarà part del programa SIJ+Garantia juvenil

  L’Institut Nacional de la Joventut (INJUVE) ha comunicat a l’Ajuntament de Cocentaina que la Casa de la Joventut d’aquesta localitat serà un dels centres d’informació juvenil seleccionats a Espanya per a formar part d’una primera fase del projecte “SIJ+Garantia Juvenil”

  La Garantia Juvenil és una iniciativa europea que pretén facilitar l’accés dels joves menors de 25 anys al mercat de treball. A Espanya, s’emmarca dintre de l’Estratègia d’Emprenedoria Jove del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. Per a facilitar l’accés dels joves a aquest programa, el Ministeri i l’INJUVE han signat un conveni de col·laboració perquè els Centres d’Informació Juvenil puguen fer les tasques d’inscripció i d'assessorament als joves que estiguen interessats en aquest programa.

  L’objectiu de la Garantia Juvenil és que s’oferisca als joves menors de 25 anys, que no estiguen cursant estudis o no tinguen ocupació, una oferta de treball, formació i períodes de pràctiques o aprenentatge. Es pretén que tinguen l’oportunitat de donar-los una ocupació d’acord amb les seues competències, formació i experiència o bé que puguen adquirir la formació que augmente les seues possibilitats laborals en un futur.

  Ben aviat, el personal de la Casa de la Joventut participarà en una jornada formativa per a oferir aquest servei als joves de Cocentaina i de la comarca.

  Per a Saül Botella, regidor de Joventut de l’Ajuntament de Cocentaina, “és un important pas a l’estratègia d’aquest ajuntament de facilitar als joves les ferramentes necessàries per a la seua ocupació. Des d’aquesta Regidoria sempre hem tingut com a objectiu l’ocupació juvenil, i és per això que no hem deixat de banda la formació dels joves i les activitats d’orientació per a la recerca d’ocupació”

  Subir