elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Cocentaina serà la seu principal dels Campionats d'Espanya de Ciclisme en ruta i contrarellotge professionals

  Ja és oficial, a finals del pròxim mes de juny Cocentaina serà la seu principal dels Campionats d'Espanya de ciclisme en ruta i contrarellotge per a professionals, sub23 i fèmines. Precisament aquest dimarts s'ha signat el conveni de col·laboració entre la Diputació d'Alacant i la Federació Espanyola de Ciclisme, les dues entitats encarregades de l'organització de la prova. L'ex ciclista de Cocentaina i President del Club Ciclista Contestà Vicent Belda ha estat present a l'acte de signatura d'aquest conveni, ja que ell precisament ha estat una de les persones encarregades d'aconseguir conjuntament amb l’Ajuntament contestà per a que aquesta important prova de ciclisme arribe fins al nostre poble, acte en el qual ha estat acompanyat pel diputat d'Esports, Pascual Díaz, el president de la RFEC, José Luis López Cerrón i el president de la FCCV, Amadeo Olmos.

  Concretament, els Nacionals se celebraran entre els dias 24, 25 i 26 de juny d'aquest present any. Les proves contrarellotge es disputaran en la localitat d'Ibi. Les proves en ruta per a fèmines i sub23 tindran com a seu l'Alqueria d'Asnar. Mentre que la prova en línia per a professionals es durà a terme a Cocentaina, municipi que serà al mateix temps seu i oficina permanent del Campionat Nacional.
  Va ser durant el passat mes de juliol quan es van iniciar els contactes entre Vicent Belda, l'Ajuntament de Cocentaina i la Diputació. Però no ha sigut possible fins hui fer oficial aquest anunci, ja que el conveni entre l'ens provincial i la Federació Espanyola encara no era efectiu. Més de 500 esportistes prendran part d'aquesta important prova, que aproparà fins al nostre poble a les primeres figures del ciclisme del moment.
  l'Ajuntament de Cocentaina en la persona de l'alcaldessa Mireia Estepa ha manifestat la seua gran satisfacció per poder acollir amb els braços oberts un esdeveniment d'aquestes característiques, a més és tenia bones sensacions que a la fi Cocentaina seria l’elegida, que en l’esborrany del pressupost municipal ja contemplavem una partida per a tal efecte.“Cocentaina ha sigut i és un poble amant del ciclisme des de fa anys i poder ara formar part d'una prova professional i d'alt nivell, és tot un goig. A més, sense perdre de vista que durant uns dies podrem rebre a centenars d'esportistes, equips i acompanyants i mostrar-los totes les virtuts que té Cocentaina, a nivell cultural, turístic, mediambiental i d'oci. Per descomptat, no hem de deixar d'agrair a Vicente Belda la seua implicació, i ara el que cal, és treballar conjuntament perquè tot isca el millor possible”, apuntava Mireia Estepa.

  Per altra part Vicent Belda comentava que “Personalment és una alegria molt gran que Cocentaina puga acollir aquesta prova. De fet, pense que el poble necessitava un esdeveniment d'aquesta magnitud que portarà molts beneficis tant als establiments hotelers, comercials com al turisme en general”, ha dit Belda.
  “Durant 4 o 5 dies podrem veure a Cocentaina a les màximes figures del ciclisme. I tot gràcies a la implicació de la Diputació d'Alacant i al suport que des del primer moment sempre m'ha manifestat l'Ajuntament de Cocentaina. Feia temps que volíem fer aquest anunci però havíem de ser prudents. Ara ja podem celebrar-ho”, concloïa l'ex ciclista contestà.
  La presentació oficial i pública amb totes les entitats i persones implicades, està per determinar ja que seran Diputació d’Alacant com la RFEC les que posaran data.

   

  Subir