elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Cocentaina invertirà 150.000 euros en la creació directa d'ocupació

  Igual que a la resta d'Espanya, la reducció de l'activitat econòmica està provocant un dràstic descens de la capacitat empresarial i social per a generar llocs de treball. Com a conseqüència d'aquest fet, la desocupació és ara el principal problema social de Cocentaina. Per tant, reduir-la és un objectiu primordial per al Alcalde Rafa Briet i tot el seu equip de Govern.

  Així és com l'Ajuntament de Cocentaina té previst invertir en els propers mesos més de 150.000 euros de les arques municipals per crear ocupació de forma directa. Tot i això, depén de que tant la Diputació, la Generalitat i el Ministeri d’Hisenda ens donen els permisos pertinents i aporten les seues parts. El bon estat de salut de l'economia local ens permetrà acollir-nos a tres plans d'ocupació diferents, alguns d'ells -com hem dit- en col·laboració amb altres administracions com la Generalitat Valenciana o la Diputació.

  Rafa Briet afirma que “la ciutadania de Cocentaina -tots i cadascun dels veïns i veïnes del nostre poble- ha de saber de primera mà que aquest alcalde i tot el seu equip humà (regidors i funcionaris) estem treballant sense descans per combatre tant com ens siga possible el greu problema de l'atur que ofega a les nostres famílies, al consum i, per tant, a les nostres empreses i comerços”.

  El pla 'Cocentaina Emplea' ha estat un dels darrers en confeccionar-se al nostre Ajuntament. En aquest moment és el Ministeri qui està decidint si es pot o no portar a terme tal i com està plantejat, ja que la Subdelegació ha derivat en l'organisme estatal la decisió de permetre o no a aquest consistori fer contractacions, com a nosaltres ens agradaria perquè així ens ho permet la nostra economia.

  Si tot va avant, tal i com desitgem, Cocentaina invertirà més de 54.000 euros en l'ocupació d'un total de 21 persones durant un període de tres mesos per a realitzar treballs de manteniment i neteja dels nostres carrers, vies i espais públics del poble.

  A més, l'Ajuntament de Cocentaina invertirà altres 60.000 euros en un taller d'ocupació -Cocentaina , a un pas- que està pressupostat en aproximadament 850.000 euros. Aquesta diferència serà aportada per la Generalitat Valenciana i donarà formació a un total de 45 persones amb 8 docents per un període d'un any. En aquesta ocasió, els participants prendran part en activitats relacionades amb el sector turístic, cobrint així dos temes cabdals per aquest Govern com han de ser l'ocupació i el turisme com a fonts d'ingressos.

  Per últim, Cocentaina s'adherirà a un tercer pla de treball impulsat conjuntament per la Generalitat, la Diputació i l'Ajuntament. Donat les condicions de les nostres arques municipals, hem sol·licitat el màxim de la subvenció per poder donar treball a altres 100 persones més, el màxim que ens permeteix aquest Plan d’Ocupació. En aquesta ocasió l'Ajuntament aportarà altres 37.500 euros, un terç de la quantitat total del plan.

  Fonts municipals avancen que un fet destacable és que tota aquesta inversió va a realitzar-se íntegrament amb recursos propis, sense necessitat de demanar cap préstec amb tot l'estalvi que açò suposa. Encara que, reiterem, tot està nugat a que tant la Diputació, la Generalitat com el Ministeri d’Hisenda ens donen els permisos pertinents i aporten les seues parts amb tot l'estalvi que açò suposa. “Nosaltres ja hem fet el que havíem de fer, que és posar la voluntat i allò més important en aquest moments, els diners”, ha dit Briet.

  Així doncs és modificaran determinades partides per afavorir, per sobre de tot, la creació d'ocupació, perquè així ens ho permeten uns Pressupostos Municipals generosos però realistes i que no faran més que augmentar el benestar de la col·lectivitat del nostre poble. De fet, amb aquests tres plans de treball es podrà disminuir la xifra d'atur a Cocentaina en 174 persones, és a dir arribariem fins a un 13% de les persones que estàn actualment per desgracia al atur en Cocentaina.

  “Sempre ho hem dit i ara està demostrant-se amb fets palpables, els nostres veïns i veïnes són l'única prioritat d'aquest Govern i aquest alcalde. Per això estem treballant de valent juntament amb tots els funcionaris municipals per buscar totes les fórmules possibles que ens permeten acollir-nos a aquests plans d'ocupació. Per sort, la bona gestió feta des d'anys enrere fa que Cocentaina faça front a la dificultat econòmica amb moltes més garanties d'èxit. De ben segur no podrem arribar fins on ens agradaria, però tinguen per segur que el benestar dels nostres veïns i veïnes és prioritari i partint d'aquesta base així treballarem, únicament pensant en augmentar el seu benestar”, ha dit l'alcalde de Cocentaina Rafa Briet el que afegeix que desde la regidoria de Promoció Econòmica es segueix treballant de valent amb noves propostes.

  Subir