elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Cocentaina celebra el Nou d'Octubre al barri dels Llauradors

Cocentaina celebra el Nou d'Octubre al barri dels Llauradors

  La localitat de Cocentaina celebra un any més un Nou d'Octubre molt especial, i ja en van 4 des que l'executiu decidira fer de la festa de tots els valencians i valencianes una celebració itinerant pels diferents barris i racons emblemàtics contestans. La regidoria de Festes i Tradicions trasllada en aquest 2014 les celebracions al barri dels Llauradors, consolidant així la nova fórmula adoptada ara fa uns anys.

  Però abans, el passat dissabte 27 de setembre es va celebrar el primer dels actes relacionats amb el Nou d'Octubre. Parlem de la II Dansà Plana i Popular de Cocentaina, amb els grups “Danses del Convent”, “Danses del Barri” i “Danses de Cocentaina” i la inestimable col.laboració de la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet. Aquesta cita es va convertir en una bonica vesprada de música i dansa per tots els públics.

  Concretament el dia Nou d'Octubre, el pròxim dijous, les celebracions començaran a les 11'30 hores amb una concentració de la Plaça de la Vila. La música del Mal Passat i les danses populars amenitzaran una cercavila en direcció al barri dels Llauradors, indret escollit per a la celebració institucional d'aquest dia.

  Al voltant de les 12 hores del migdia es procedirà a la lectura del Manifest Institucional, que cada any correspon a un grup polític municipal. En aquest cas serà Fernando Albors (Esquerra Unida) l'encarregat de la seua lectura i, prèviament, de la seua redacció. A partir d'aquest moment la festa per celebrar el dia del País Valencià seguirà durant gran part de la vesprada.

  Tal com avança la regidora encarregada de l'organització, Rosa Sellés, s'ha apostat novament per substituir l'esmorzar popular per unes paelles de germanor, què es celebraran per segon any consecutiu al barri de Sant Hipòlit. L'Ajuntament aportarà la infraestructura bàsica -taules i cadires-, però cada grup organitzat haurà de comptar amb els seus ingredients per fer la paella. Com a novetat, aquest any s'instal.laran dos sanitaris portàtils. Per a poder participar en aquest dinar, serà convenient posar en coneixement de l'Ajuntament o de la mateixa regidora el nombre total de comensals, “per poder tenir una previsió més fiable, sobretot per poder abastir bé de cadires i taules a tots els presents”, apunta Rosa Sellés.

  “Aquesta és una festa per gaudir al carrer, amb els nostres, i reivindicar així la nostra història i la nostra tradició com a poble valencià”, apuntava Rosa Sellés. “Ja portem 4 anys celebrant el dia del País Valencià al carrer, a diferents indrets imblemàtics de Cocentaina, i el balanç ha estat totalment positiu. Esperem que aquest any les paelles tornen a ser un èxit i ens acompanye encara més gent que l'any passat, i entre tots gaudir d'una jornada carregada de simbolisme i germanor”, ha conclòs la regidora.

  Subir