27 de febrero de 2021 27/2/21

L'Orquestra Simfònica de Castelló obri la temporada amb una audició per a escolars amb Albert Ginovart

  L'Orquestra Simfònica de Castelló, dirigida per Henrie Adams, obrirà demà la temporada amb dos concerts en què participarà el polifacètic músic Albert Ginovart, a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló. Al matí serà per al públic escolar, i a la vesprada per al públic en general. 

  L'audició del matí estarà oberta per a estudiants de secundària i universitat, i està prevista l'assistència de 400 persones. Aquesta activitat s'emmarca en el cicle de Didàctica que organitza CulturArts Castelló. 

  En la primera part del concert, Ginovart interpretarà al piano el seu Concert núm. 2 per a piano i orquestra. Traces, estrenat el 27 de maig de 2005 al Teatre de la Faràndula de Sabadell, i al dia següent al Palau de la Música Catalana com a colofó d'una residència artística amb l'Orquestra Simfònica del Vallès. El seu títol, Traces, fa referència a la idea que «la música són traces que anem deixant en el camí i que altres aprofiten i desenvolupen, de la mateixa manera que un ha anat fent amb altres rastres» -en paraules del mateix Guinovart. El piano s'imbrica amb l'orquestra sense parar al llarg de tota l'obra. 

  El concert «pertany a un etapa en què sense renunciar als meus gusts musicals que sempre he intentat reivindicar, és a dir, expressió, melodia i harmonia interessants i comunicació directa, també he estat obert a altres tendències, per tant, és fruit d'un període de força eclèctic», explica Albert Guinovart, que també afirma que «és un plaer per a mi presentar-me amb aquest concert en aquest magnífic auditori de Castelló i sota la direcció d'Henrie Adams». L'any passat Sony Classical va editar un CD que inclou els seus concerts per a piano 1 i 2 -Sobre temes de Mari Cel i Traces-amb la StateSymphonyAcademicOrchestra de Sant Petersburg, dirigida per Vasily Petrenko. 

  A la vesprada, el concert s'inclou en el cicle d'Abonament de Tardor i compta amb la col·laboració de la Fundació Dávalos-Fletcher, l'Orquestra Simfònica interpretarà Concert núm. 2 per a piano i orquestra, Traces, Albert Guinovart (1962); Moderato Andante Allegro Moltó, solista: Albert Guinovart; II Simfonia núm. 4 en fa menor op. 36 P. I. Txaikovski (1840-1893); Andante sostenuto Andantino in modo de canzona Scherzo: Pizzicato ostinato Finale: Allegro con fuoco. 

  Ginovart, format musicalment al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, se'n va anar a Londres per a estudiar amb la pianista i pedagoga Maria Curcio. La seua activitat musical es divideix en diferents vessants: composició, orquestració, docència i interpretació pianística.

  Subir