elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L'Esquerra de Castelló proposa mesures per a garantir l'alimentació infantil

    Andrés Martínez, candidat a l'alcaldia de l'Esquerra de Castelló, ha exposat avui les mesures del seu grup en relació a l'alimentació infantil: “Tal com porten alertant des de ja fa molts anys organitzacions com Càritas, Save the Children o Unicef, el nombre de xiquets i xiquetes en risc de pobresa o exclusió social està arribant a punts desconeguts en la història recent del nostre país, amb xifres que se situen per damunt del 30% en molts d'aquests informes. Front aquesta situació cal prendre mesures des de tots els àmbits, incloent-hi també el municipal”.

    A més, l'alcaldable de l'Esquerra de Castelló ha volgut centrar la problemàtica actual: “Actualment, l'Ajuntament només se centra a atendre els casos de desnutrició, és a dir, els xiquets i xiquetes que no tenen accés a una alimentació suficient, és a dir, els casos més greus en els quals els i les menors passen fam. Però, n'hi ha molts més casos que queden sense atendre, com ara els de malnutrició, que són aquells xiquets i xiquetes que no tenen un menjar equilibrat i que no poden menjar carn i peix, amb les seues corresponents proteïnes, que són fonamentals per al desenvolupament dels i les menors”.

    És per aquest motiu que Andrés Martínez ha volgut explicar les mesures concretes que la coalició que encapçala es compromet a dur endavant al pròxim govern municipal: “Un cop explicada la problemàtica, cal proposar solucions. I en aquest punt, a l'Esquerra de Castelló tenim clar que és prioritari establir subvencions que arriben a tots els i les menors que tinguen beques de menjador, de forma que se'ls complemente la beca autonòmica i no hagen de pagar res per alimentar als seus fills i filles. Però, a banda d'això, cal obrir els menjadors escolars de forma que a tots aquests xiquets i xiquetes se'ls garantisca almenys un menjar en condicions al dia també durant l'estiu. Cal evitar que siguen els nostres xiquets i xiquetes els que paguen el preu d'aquesta crisi que ells no han provocat. És qüestió de justícia”.

     

    Subir