elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Esquerra Unida portarà al plenari d'abril donar suport institucional a la II Marxa Antifracking

    La portaveu municipal d'Esquerra Unida a l'Ajuntament de Castelló ha anunciat avui la moció que el seu grup portarà a debat al plenari d'Abril, per tal que l'Ajuntament done suport a la II Marxa Antifracking: “El que pretenem amb aquesta moció és que l'Ajuntament de Castelló faça exactament el mateix que faran els ajuntaments de Vallibona, Sant Mateu o la Pobla Tornesa, que ja figuren com a col·laboradors d'aquesta marxa i que donaran totes les facilitats als i les ciclistes que participen en aquesta marxa per tal de denunciar els perills del fracking”.

    De la mateixa forma, la regidora va explicar en què consistirà la marxa: “Aquesta ruta es realitzarà en els dies 26, 27 i 28 d'Abril, i farà un recorregut que unirà la Vallibona amb Sant Mateu i la Pobla Tornesa, finalitzant a la nostra ciutat, fent un recorregut de 160 km distribuïts en tres dies. Aquesta marxa només pretén mostrar el suport als municipis afectats pels permisos sol·licitats per Montero Energy i sumar forces amb la Plataforma Antifracking Comarques de Castelló, que dia a dia lluita realitzant labors de difusió, conscienciació i gestions administratives per a protegir el territori i no permetre que es duga a terme aquesta tècnica ni a Castelló ni en cap lloc”.

    La representant d'esquerres ha volgut deixar clar l'oposició del seu grup a aquesta tècnica: “La tècnica del fracking va ser usada per primera vegada als Estats Units l'any 2002, i a hores d'ara ja existeix un informe de l'Agència de Protecció Ambiental dels Estats Units on s'associa el fracking amb la contaminació de les aigües subterrànies. Però, existeix un informe del Parlament Europeu que esmenta, a més, altres riscos com l'emissió de contaminants a l'atmosfera, les fugides de líquids de fracturació, la utilització de més de 600 productes químics i el risc sísmic que es pot produir, instant a la seua regulació, cosa que el govern espanyol ha decidit no fer”.

    Per aquests motius, Carmen Carreras ha incidit en l'altre punt que demanda la moció: “Ara mateixa, la regulació del fracking recau sobre les comunitats autònomes, i ací al País Valencià no s'ha fet res. És per això que demanem que l'Ajuntament de Castelló es declare com a municipi lliure de fracking, per tal de fer pressió al Consell per tal que siga aquest qui prohibisca, de manera taxativa, l'ús d'aquestes tècniques, donat que els perills són molts i massa gran per a ignorar-los. Si bé és cert que al nostre municipi no s'ha demanat cap permís, això no implica que la situació no puga canviar en el futur, a més del perjudici que aquesta técnica ja supossa per a les nostres aigues subterrànies i el nostre litoral. És evident que estem davant d'una tècnica molt greu per al territori, i per això creiem que des del nostre Ajuntament hem de recolzar a aquells que lluiten contra el fracking i donar-los el nostre suport”.

    Subir