27 de febrero de 2021 27/2/21

EU denuncia l'ús de banderes feixistes

  "Recentment, les joventuts del Partit Popular han posat amb símbols i banderes feixistes. Aquestes fotografies s'han realitzat en diferents localitats del País Valencià. Primer va ser Jorge Roca, secretari dEsports de lexecutiva del PP de Xàtiva que es fotografià amb una ensenya nazi en un torneig celebrat en Paiporta. Als pocs dies, començà a circular per les xarxes socials una foto de Xesco Sáez, president de NNGG de Xàtiva, fent una salutació feixista. I al poc es publicà una tercera fotografia de Daniel Terrades, secretari local de NNGG de Gandia i assessor municipal, fent una salutació feixista, i una altra imatge més de la regidora de Joventut de Canals, Carmen Melissa Ferrer, davant duna bandera franquista. Lúltima ha estat Paula Carda, militant de Noves Generacions (NNGG) de Vila-real, protagonista de lúltim gest feixista entre les joventuts del PP al País Valencià".

  "Carda apareix posant amb algunes amigues darrere duna bandera franquista en una imatge difosa a través de les xarxes socials. ras: Davant daquests actes dexaltació feixista per part de dirigents juvenils del Partit Popular la direcció del partit no ha pres cap mesura efectiva contra aquests regidors, dirigents i militants del PP retratats amb símbols anticonstitucionals. Aquests actes de suficient gravetat no han suposat cap expulsió, segueixen en els seus càrrecs públics i orgànics. Es tracta dun assumpte molt greu i no duna cosa de xiquets, com han justificat alguns membres destacats del PP ja que el feixisme no és compatible amb la democràcia ni amb la convivència pacífica".

  Des d'Esquerra Unida, la seua regidora Carmen Carreras afegeix que "el PP en lloc de prendre mesures efectives ha començat una campanya impresentable intentant justificar i menysprear lactitud daquestos joves comparant-ho amb lús de la bandera republicana. Carreras: Amb la bandera feixista es van aixafar les llibertats democràtiques que representava la republicana. A més a més, existeix jurisprudència, recolzada per la Fiscalia, que assenyala que prohibir a Izquierda Unida lús de lensenya republicana suposa vulnerar lexercici de llibertat dexpressió en quant a manifestació de la seua llibertat ideològica. A Esquerra Unida som republicans i no ho amaguem, està als nostres estatuts, m'agradaria saber si els estatuts del PP o de NN.GG. contemplen la possibilitat de que hi hagen membres feixistes".

  Esquerra Unida afegeix que "des de la Comissió Europea ja sha advertit que trivialitzar, negar o exculpar el feixisme o el nazisme és delicte i que shan de condemnar aquest tipus de comportaments que shan dut a terme per diferents membres de Noves Generacions del PP en diferents municipis del País Valencià. Carreras: Es tracta dun acte il·legal dut a terme per membres dun partit polític que es dediquen a exhibir ensenyes de caràcter violent i feixista, amb una bandera que representà a un règim que provocà un colp destat contra un govern democràtic i que recorda un dels pitjors moments de la nostra memòria històrica".

  Esquerra Unida demanarà al proper Plenari, mitjançant una Declaració Institucional "que l'ajuntament de Castelló condemne aquests actes feixistes. Carreras: És important que tota la corporació ens fiquem d'acord en aquesta qüestió fonamental, que el feixisme no té cabuda en la nostra societat i menys si els que enarboren els seus símbols són destacats membres d'un determinat partit polític".

  Subir