elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Castelló impulsa en Construint i Alimentant Alternatives políticas para avanzar en ciudades más sostenibles, solidarias y saludables

Castelló impulsa en Construint i Alimentant Alternatives políticas para avanzar en ciudades más sostenibles, solidarias y saludables
  • Les jornades de Transició Ecològica i Habitatge han organitzat conferències, taules redones i una demostració culinària

Sobirania alimentària, alimentació sostenible, producció agroecològica de proximitat i solucions socioeconòmiques perquè les ciutats avancen en el camí de la transició ecològica i solidaritat. Les Regidories de Transició Ecològica i Habitatge han finalitzat la tercera edició en la qual durant tres setmanes diversos especialistes i experts han reflexionat sobre polítiques necessàries per a canviar hàbits de consum i frenar l'especulació en l'habitatge. .

Han sigut sis activitats sobre diverses matèries en les quals s'han abordat mesures per a promoure ciutats mes justes, una agroalimentació saludable i un habitatge digne, a través de conferències, taules redones, dinàmiques de grups i una demostració culinària. Prop de 500 persones han assistit o presenciat pel Canal de Youtube alguna de les sessions organitzades pels departaments que dirigeixen Fernando Navarro i María Jesús Garrido.

L'escriptora Carolyn Steel va tractar la importància d'unir la ciutat i el camp per a frenar la degradació del territori, recuperar el valor del menjar i desenvolupar una producció agroecològica de proximitat. L'ambientòleg Andreu Escrivà va explicar el llibre 'Ara jo que faig: com evitar la culpa climàtica i passar a l'acció', traslladant la urgència de canviar les condicions col·lectives per a mitigar el canvi climàtic.

Adrián Almazán va presentar l'informe “Treball i transició ecosocial”, elaborat per Ecologistes en Acció, que posa de manifest la necessitat de prioritzar en nous sectors econòmics que superen les actuals dinàmiques per a reduir les emissions contaminants en la dècada vinent, activitats lligades a les energies renovables, cures, sobiranies productives, servicultura, mobilitat sostenible i rehabilitació. L'acte va comptar amb la presentació de representants de les organitzacions sindicals.

Sarai Fariñas, tècnica del Centre d'Estudis Rurals i d'Agricultura Internacional (CERAI), i María Sánchez, ambientòloga i especialista en restauració de paisatges, van esmentar qüestions relacionades amb l'agroecologia i el ecofeminisme i van advocar per posar la salut i la vida de les persones en el centre.

En habitatge, l'Ajuntament de Mataró i les cooperatives de Espacio Común i la Masovera van exposar propostes per a ampliar el lloguer assequible i fomentar la rehabilitació.

Les Jornades van finalitzar aquest dissabte amb una demostració culinària que va posar en valor el producte de temporada i local, de la mà de la xef Cristina Ruiz.

Subir