20 de septiembre de 2020 20/9/20

Carreras: “Cal apostar pels municipis, no treure'ls les competències”

    La portaveu municipal d'EUPV a l'ajuntament de Castelló va fer referència a la polèmica suscitada per l'informe del Consell Social de la ciutat que pretén fer de guia per als pressupostos: “L'informe assumeix un marcat caràcter ideològic quan afirma que l'ajuntament no ha de fer front a les competències impròpies. En concret, el que l'informe s'hauria d'haver plantejat és quines competències hauria de tindre un ajuntament i reclamar els canvis pertinents per millorar la vida de la ciutadania”.

    Així la regidora feia referència a la suposada despesa excessiva per l'atribució de competències impròpies: “L'administració que coneix millor el dia a dia dels seus veïns no es pot desentendre de la gestió del seu dia a dia. N'hi ha qüestions com són els serveis socials que haurien de ser exclusivament municipals per tal de guanyar eficiència. És impossible que des de la seu de la generalitat sàpiguen millor que des del consistori quina és la situació dels nostres veïns i veïnes. Els ajuntaments haurien de tindre més competències, no menys, i per tant haurien de tindre un millor finançament”.

    En l'opinió de la representant d'esquerres, el Consell Social hauria de tindre un paper més crític: “Pense que el Consell Social hauria de plantejar-se quin és el millor model de societat, i a partir d'ací, intentar arribar-hi amb les limitacions que les lleis actuals ens imposen. Si ho fem a la inversa caiem en l'error de pensar que no n'hi ha cap alternativa viable més que seguir l'austeritat que ens està impedint desenvolupar qualsevol política social, que bona falta li fan a la nostra ciutat”.

    Per últim, Carmen Carreras va voler tancar en un punt en concret: “Si parlem d'abandonar els denominats com serveis impropis, estarem obligant a la generalitat a assumir aquestes competències, la mateixa generalitat que no paga les beques de llibres, redueix les de menjador, puja les taxes acadèmiques i no paga a les farmàcies. Si l'ajuntament abandona la reduïda despesa social que fa, els castellonencs i les castellonenques es veuran abandonats”.

    Subir