13 de julio de 2020 13/7/20

El conseller Vicent Marzà, inaugura el programa “Pilota a l'Escola” a Benicarló

El conseller Vicent Marzà, inaugura el programa “Pilota a l'Escola” a Benicarló - (foto 1)
  • La iniciativa uneix educació, esport, cultura i vertebració del territori i inclou la difusió de la modalitat del “frontó a frares”, pròpia de les comarques del nord

MÁS FOTOS
El conseller Vicent Marzà, inaugura el programa “Pilota a l'Escola” a Benicarló - (foto 2)

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat pel director general d'Esport, Josep Miquel Moya, ha assistit a una jornada d'introducció a la pilota valenciana al CEIP Marqués de Benicarló, dins el programa de la conselleria “Pilota a l'escola”. Aquestes sessions compten amb l'assistència de tècnics de la federació i jugadors professionals que acosten als més menuts el joc de pilota i les seues diferents modalitats. A la sessió han assistit els jugadors Pedro, Fageca, Víctor Serrano, Víctor Bueno, Pablo de Borriol i Javi Ruix, a més del vicepresident de la Federació de Pilota de la Comunitat Valenciana, Pedro López Martínez, i del vicepresident de les comarques de Castelló, Pedro López.

Vicent Marzà ha declarat que “estem especialment contents de fer l'obertura del programa “Pilota a l'Escola” perquè és un programa que aglutina totes les potes de la nostra conselleria: educació, esport i també cultura, ja que la pilota és un dels fets culturals més importants del nostre poble”. Marzà ha afegit que “en aquest programa anem a treballar no només la tècnica de la pilota, sinó també els valors que estan associats a aquest esport, com són l'esforç, la cooperació i també estem treballant i vertebrant el nostre territori. Sabem que els valencians som diversos com ho és de diversa la pilota i per això volíem començar hui a Benicarló, al nord del nostre país, per tal de posar en valor també les diferents modalitats de pilota”

Recuperació de la modalitat de “frontó a frares”

Dins l'objectiu de destacar la pilota com un tret identitari i de vertebració, de nord a sud, el programa “Pilota a l'Escola” s'ha fixat com a objectiu la recuperació i la divulgació de determinades modalitats, com ara la de “frontó a frares”, pròpia de poblacions com Benicarló i, en general, de les comarques més septentrionals del territori valencià. En aquest sentit, Vicent Marzà ha recordat que “aquesta modalitat s'ha anat perdent i que nosaltres volem recuperar, no només per al joc sinó també perquè tot el món conega que els valencians i les valencianes tenim aquesta gran riquesa cultural”

321 centres participants al programa “Pilota a l'Escola”

Enguany s'han adherit a aquest programa de foment de l'esport valencià 321 centres educatius, dels quals 49 pertanyen a la província de Castelló, 166 a la de València i 106 més a la d'Alacant. Aquesta xifra suposa un increment del 23% respecte a l'any anterior en què van participar 260 centres. L'objectiu del programa, que compta amb un pressupost de 100.000 euros, és introduir la pilota a l'escola, despertar l'interés de l'alumnat i també tindre un seguiment adequat que permeta que aquells que estiguen interessats puguen després participar en les activitats dels diferents clubs d'arreu del territori.

Tant els docents com els tècnics i jugadors designats per Federació de Pilota de la Comunitat Valenciana han participat en sessions prèvies on se'ls ha proporcionat formació i material didàctic adequats. La segona part del programa consisteix a realitzar sessions formatives als centres educatius, com aquesta de Benicarló, perquè, posteriorment, l'alumnat puga participar en una campionat interescolar.

Subir