elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Arranca el taller d'ocupació «Benicarló Mou-te» amb les sessions formatives

Arranca el taller d'ocupació «Benicarló Mou-te» amb les sessions formatives
  MÁS FOTOS
  Arranca el taller d'ocupació «Benicarló Mou-te» amb les sessions formatives - (foto 2)

  L'Ajuntament de Benicarló ha engegat el taller d'ocupació «Benicarló Mou-te», que s'allargarà durant sis mesos i que té com a objectiu principal millorar les possibilitats d'ocupabilitat de persones aturades majors de 25 anys. Es tracta d'un programa mixt d'ocupació i formació que es divideix en dos especialitats: monitor esportiu i regs i drenatges, amb 12 alumnes treballadors per cada especialitat. El taller tindrà un durada de sis mesos, amb un total de 960 hores entre la formació i les pràctiques en cadascuna de les especialitats. La dotació econòmica del taller serà de quasi 260.000 euros (219.778 euros a càrrec de la Generalitat i 40.000 euros addicionals que aportarà l'Ajuntament).

  Els alumnes treballadors han iniciat aquesta setmana les sessions formatives relatives a prevenció de riscos laborals i en dos setmanes començaran la part pràctica, que combinaran amb més sessions teòriques sobre informàtica, inserció laboral, idiomes o treball en equip. Els 12 alumnes treballadors de l'especialitat de monitors esportius desenvoluparan les pràctiques assistint i col·laborant com a personal de suport en competicions esportives i instal·lacions esportives municipals.

  Respecte de l'especialitat de regs i drenatges, l'Ajuntament destinarà una parcel·la municipal de la partida Solaes per convertir-la en zona d'ús públic i esbarjo. La parcel·la, ubicada aprop del Barranquet, s'adequarà com a zona verda amb tres sectors: una zona per a arbres fruiters, una zona d'hort i una altra zona per a plantes ornamentals. També s'habilitarà una zona per a compost i diversos espais amb ombra.

  El regidor de Promoció Econòmica, Román Sanchez, ha destacat que el més important d'aquest taller és l'ocupabilitat dels alumnes treballadors, independentment del treball que realitzen en el marc del taller d'ocupació. «El nostre principal esforç -ha dit el regidor- se centrarà en aconseguir que la gent que s'està formant ara puga trobar un treball en finalitzar el taller».

  Subir