elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

S’inicia la II Fase del Programa «Escorxador Viu»

S’inicia la II Fase del Programa «Escorxador Viu»

    El proper dilluns es donarà inici a la II Fase del Programa «Escorxador Viu», emmarcat en el projecte ET FORMEM, que tindrà una durada de 12 mesos i que suposa una prolongació de la primera fase. En aquest cas, es continuarà treballant en el programa de rehabilitació i millora de l'antic escorxador, ubicat front al Centre Comercial Plaça Major, a la vora dels Bombers i davant del Mercat.

    Respecte a la participació d'aquesta segona fase seran 10 les persones que en formaran part, moltes d'elles renovades de la primera fase, ja que tan sols tres de les que ja participaven en la mateixa s'han quedat fora d'aquest nou període d'actuació segons apunten des del Departament de Promoció Econòmica.

    «Som conscients de que a la ciutat hi ha gent amb necessitats i gent que requereix ja no sols ocupació, sinó també formació. Per això aquesta actitud proactiva de tindre el màxim nombre de sol·licituds a Plans d'Ocupació com és el cas de les Escoles Taller, que durant anys havien estat totalment oblidades i que ara ja tenim en una segona fase que continua donant treball i formació durant 12 mesos més», ha explicat el primer tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Miquel Lorente.

    Els projectes ET FORMEM són programes mixtos d'ocupació i formació finançats per la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, el SERVEF i cofinançats pel Fons Social Europeu en un 50%. En aquests projectes promoguts per Entitats Locals Territorials i Supramunicipals poden participar persones desocupades majors de 18 anys i que es troben en edat de treballar com a mínim fins a la finalització del projecte, inscrites en un Servei Públic d'Ocupació.

    La finalitat d'aquests projectes és la possibilitat de facilitar la inserció laboral i la permanència en el sector, amb la posada en marxa d'accions formatives que s'alternen amb la prestació de serveis d'utilitat pública i interés social.

    «A aquestes persones les hem de recolzar en un procés de formació integral per a poder arribar a aconseguir l'objectiu final, que és la seua inclusió sociolaboral» ha remarcat Lorente.

    A més a més, cal ressenyar que en el que portem de 2018, el Departament d'Ocupació i Formació de l'Ajuntament de Xàtiva porta tramitats un total de 19 expedients de pràctiques i 8 convenis amb altres institucions, com és el cas de la Universitat Jaume I de Castelló, la UCH-CEU o la Universitat Internacional de València (VIU); el centre privat TEVIAN, l'associació APEU de pràctiques d'alumnat Erasmus, o els IES Rei en Jaume d'Alzira, La Canal de Navarrés i el Lluis Simarro junt amb el Lycée Professional Victor Hugo de Carpentras (França).

    Pujar